Millora energètica per a tres ports de les Terres de l'Ebre

query_builder   26 gener 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Millora energètica per a tres ports de les Terres de l'Ebre

Ports de la Generalitat dotarà als ports de Sant Carles de la Ràpita, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar amb noves línies d’enllumenat exterior per obtenir una millora energètica. El projecte l’executarà l’empresa Bosir, S.A. en un termini d’1 mes, per un import de 70.000 €.

Aquesta remodelació suposa la substitució de les làmpades de vapor de mercuri per les làmpades de vapor de sodi d’alta pressió que produeixen menys contaminació lumínica. Per aconseguir major eficiència i estalviar energia també s’instal•laran uns reguladors de flux i un sistema d’encesa de l’enllumenat que funciona a través d’un rellotge astronòmic.

Sant Carles de la Ràpita

En el port de Sant Carles de la Ràpita es milloraran les línies d’enllumenat exterior, anomenades Duana i Motovelers, a la zona del dic de ponent.

Tots dos circuits Duana (15 punts de llum) i Motovelers (12 punts de llum) se substituiran per 27 llumeneres de sodi. A més, el projecte contempla el muntatge de 2 equips reguladors proveïts de 2 rellotges astronòmics.

L’Ampolla

La nova instal•lació lumínica al port de l’Ampolla es portarà a terme en el dic de llevant. Aquesta zona disposa de 20 punts exteriors de llum de mercuri que es canviaran pels de sodi. També es muntarà un sistema d’encesa de l’enllumenat amb un rellotge astronòmic.

L’Ametlla de Mar

La renovació energètica en el port de l’Ametlla de mar es realitzarà en el dic de llevant. La línia de 24 punts de llum, que té el dic, serà substituïda per una nova línia amb làmpades de vapor de sodi. L’encesa de l’enllumenat també es regularà mitjançant un rellotge astronòmic.

Sant Carles de la Ràpita, 26 de gener de 2004