Aquesta iniciativa neix dins de la política de formació que la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya volen potenciar per professionals del sector i per amants de la nàutica esportiva. El foment de la formació continuada és un dels objectius que la Direcció general de Ports i Transports s’havia fixat i que amb l’èxit de les passades edicions del curs i la seva consolidació amb la realització d’aquesta quarta edició està del tot assolit.
El nombre d’alumnes per curs és de 30, i la seva durada de 120 hores. L’inici del curs tindrà lloc el proper dia 15 de novembre i és previst que finalitzi el mes de maig de 2005.
El curs està distribuït en 12 mòduls entre els quals es troben : Drassanes, legislació, Xàrter Nàutic, Turisme Nàutic, Inspeccions i assegurances.... Alhora hi ha programades tres sessions complementàries sobre navegació i equipament electrònic, salvament i seguretat i manteniment d’instal·lació elèctrica que es realitzaran durant una sortida de cap de setmana en veler. El quadre de professors està integrat per professionals del sector, capitans i directors de ports esportius, personal docent de la UPC, presidents de federacions d’esports nàutics....i el perfil de l’alumnat és bàsicament amants de la nàutica, professionals dels ports esportius, empresaris del sector i alumnes de la Facultat de Nàutica.
L’objectiu d’aquesta 4a edició és augmentar la seva qualitat, ampliant i especialitzant les diferents sessions del curs per tal de facilitar a l’alumnat els coneixements pràctics i teòrics de totes les àrees de la nàutica esportiva. En aquesta edició s’han ampliat les visites complementàries a empreses del sector, ports i organismes portuaris i marítims i es realitzarà una sortida de cap de setmana en veler per tal de poder donar "in situ" sessions de caire més tècnic sobre la navegació i equipaments.