Avui dimecres, 22 de desembre, el Govern de la Generalitat ha fet públic a través del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), l’estudi informatiu del condicionament de la carretera T-202 entre Altafulla i Salomó. Les obres milloraran el ferm, l’amplada de la via i el seu traçat incidint especialment en la seguretat viària i en la comoditat de la circulació. Aquesta actuació suposarà una inversió de 7,8 MEUR.

La carretera T-202 entre Altafulla i Salomó, inclou els termes municipals d’Altafulla, La Nou de Gaià, La Riera de Gaià, Vespella i Salomó, a l’est del Tarragonès.

Aquesta via, amb la T-204 de Salomó a Montferri, crea l’itinerari entre la C-51 i l’AP-7, dos vies de la xarxa bàsica, i alhora comunica l’Alt Camp amb la costa del Tarragonès.

L’objecte d’aquesta actuació és el condicionament de la carretera T-202 en un tram d’uns 12 quilòmetres, comprès entre Altafulla i Salomó, per tal de millorar el traçat en aquells punts que sigui necessari.

Descripció de l’actuació

La longitud, d’uns 12 quilòmetres, comprèn des del sector nord del casc urbà d’Altafulla, fins l’entrada al casc urbà de Salomó passant pel sector est de la Riera de Gaià, el centre de La Nou de Gaià i el sector de llevant del terme de Vespella de Gaià. S’ha projectat per una velocitat de 50 km/h, amb una secció tipus de dos carrils de 3,5 metres i vorals de 0,5 metres.

Per la seva realització, es segueix la traça actual de la T-202 i on això no és possible, s’han projectat trams en variant per tal d’eliminar els revolts tancats i amb pendents excessius.

Al llarg del seu recorregut aquesta carretera intersecta amb accessos a propietats, urbanitzacions i nombrosos camins i vies que s’han solucionat de diferent manera.

§         Rotonda a l’encreuament amb la T-214 que connecta amb l’AP-7.

§         Intersecció en "T" a l’encreuament amb la carretera T-211 que uneix La Nou de Gaià amb La Pobla de Montornés

§         Rotonda en la connexió amb la carretera T-203 que uneix El Catllar amb La Riera de Gaià.

§         Intersecció en "T" a l’accés Sud de La Riera de Gaià.

§         Intersecció en "T" amb el camí a Vespella de Gaià.

Per realitzar la millora de la carretera, s’ha dividit tota la seva longitud en sis trams, dins els quals s’han disposat una o dues alternatives depenent de la dificultat en el recorregut, que bàsicament consisteixen en petites variacions en els trams en variant.