El secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo ha intervingut avui en les jornades Barris amb necessitats d’atenció especial, organitzades per la Generalitat i els ajuntaments del Prat del Llobregat i Sant Adrià del Besós.

En la seva intervenció, Nel·lo s’ha congratulat de l’èxit de la primera convocatòria del programa de barris "que suposarà un impuls extraordinari  de les polítiques de rehabilitació i cohesió urbana impulsades pel govern".

La primera convocatòria ha permès assignar ajuts per valor de 99 MEUR a 13 barris de tot Catalunya per a la realització de projectes de rehabilitació integral. Aquesta aportació serà completada amb contribucions dels propis municipis, de manera que la inversió total serà de 198 MEUR. La convocatòria es repetirà dins el primer trimestre de 2005 i en el primer trimestre del 2006 de manera que tal i com ha afirmat el secretari "molts dels 66 municipis que han presentat projectes, i per raons pressupostàries no han pogut ser seleccionats, rebran ajuts en els propers mesos". Així, Nel·lo ha reiterat el convenciment de què abans de 15 mesos el govern haurà assignat els ajuts previstos en la Llei de millora de Barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial a uns 40 barris del conjunt de Catalunya.

Finalment, el secretari de Planificació Territorial ha assenyalat també la necessitat de dotar-se dels instruments necessaris per gestionar conjuntament amb els ajuntaments les polítiques adreçades als barris. En aquest sentit, ha valorat molt positivament l’experiència del consorci de la Mina, a Sant Adrià del Besós, i ha mostrat la disposició del Departament de Política Territorial i Obres Públiques d’estudiar l’adopció de fórmules de gestió similars en d’altres barris com és  el cas de Sant Cosme, a El Prat del Llobregat.