La Generalitat presenta una promoció de 21 habitatges de protecció oficial a Montellà i Martinet (Cerdanya)

query_builder   30 juliol 2003 15:51

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta una promoció de 21 habitatges de protecció oficial a Montellà i Martinet (Cerdanya)

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha presentat avui el projecte d’una promoció de 21 habitatges de protecció oficial que l’Institut Català del Sòl (INCASOL) construirà al carrer Dr. Pascual i Oms, al municipi de Montellà i Martinet (Cerdanya).

La nova promoció està situada a l’actuació residencial la Fàbrica promoguda pel mateix Institut Català del Sòl. Aquest sector se situa al sud del nucli urbà de Martinet, en un lloc on el riu Segre fa un revolt delimitant una plataforma en sòl urbà on hi havia una antiga fàbrica.

El solar on es construirà la promoció és propietat de l’Ajuntament, qui el cedirà a l’INCASOL. Té una superfície d’1.1019 m² i està emmarcat, al nord, pel carrer Dr. Pascual i Oms i al sud pel camí de les Arenes.

El bloc té una profunditat de 18 m i una longitud variable, degut al tall esbiaixat del camí de les Arenes, al costat est de la parcel·la. El projecte preveu un total de 21 habitatges, un d’ells adaptat en planta baixa per a persones amb discapacitat, i 13 places d’aparcament.

Els habitatges seran de compra-venda i es destinaran preferentment a famílies joves amb residència habitual i permanent o bé amb lloc de treball a Montellà i Martinet. En la definició del criteris d’adjudicació hi participaran l’Ajuntament i la Generalitat, a través de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge i la Direcció General de Serveis Comunitaris.

Aquesta promoció s’inclou en el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat prop de 2.500 a lloguer per a joves.