La Generalitat presenta la promoció de nou sòl industrial a Móra la Nova (Ribera d'Ebre)

query_builder   25 abril 2003 13:26

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta la promoció de nou sòl industrial a Móra la Nova (Ribera d'Ebre)

El secretari de Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i vice-president del consell d’administració de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), Pere Torres, ha presentat avui el projecte d’ampliació del polígon industrial la Partida Aubals de Móra la Nova. L’ampliació respon a la demanda de sòl per a usos industrials existent a la zona. Actualment, l’INCASOL està redactant el planejament d’aquest sector.

La Generalitat ha invertit 2 MEUR en la promoció de la Partida Aubals. Aquest polígon té una superfície de 13,5 hectàrees, de les quals 8,4 hectàrees s’han destinat a sòl d’ús privat. En total, l’Institut Català del Sòl va posar a la venda 65 parcel·les de les que avui només en queden 7 de lliures.

Així doncs, l’INCASOL ampliarà aquest sector, pel nord, amb aproximadament una superfície de 8,5 hectàrees. D’aquestes, 5,8 hectàrees es destinaran a sòl per a ús industrial i 2,7 hectàrees a sòl públic (vials, zones verdes i equipaments).

Amb aquesta ampliació, la Generalitat haurà aportat al municipi de Móra la Nova un total de 22 hectàrees de sòl per a la instal·lació d’activitats econòmiques.

Aquesta actuació s’inscriu en la política de promoció industrial que garanteixi el creixement distribuït de les Terres de l’Ebre, tal com preveu el Pla Territorial. En aquesta línia d’actuació, també s’estan estudiant noves actuacions industrials a la Ribera d’Ebre. Una de les pròximes, per exemple, serà l’increment del sòl industrial a Móra d’Ebre, actualment en estudi.