La Generalitat presenta la construcció d'habitatges de protecció oficial a Prat de Comte

query_builder   15 abril 2003 13:14

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta la construcció d'habitatges de protecció oficial a Prat de Comte

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha presentat avui el projecte de construcció d’una promoció de 7 habitatges de protecció oficial al carrer Mare de Déu de la Fontcalda a Prat de Comte (Terra Alta). Les obres, que es preveu que comencin durant el quart trimestre d’aquest any, suposen una inversió de 400.000 EUR (66,55 MPTA).

Aquesta actuació compren, a més de la promoció de 7 habitatges, la construcció de 7 tallers i locals a la finca situada entre els carrers Mare de Déu de la Fontcalda i el Cementiri, propietat de l’Institut Català del Sòl (INCASOL).

Descripció dels habitatges

Els 7 habitatges estaran distribuïts en 4 plantes escalonades de planta baixa i dues plantes pis, seguint la pendent del terreny. Tots els habitatges tindran 3 dormitoris i una superfície útil de 74 m2 de mitjana.

A l’exterior de l’edifici, al sud de la finca, es rehabilitarà una nau existent on s’ubicaran 7 tallers vinculats als habitatges. Amb aquests tallers es pretén possibilitar que s’activi el treball d’oficis i adaptar la promoció a les necessitats d’espai que poden tenir els habitants d’una zona agrícola.

Aquests habitatges seran adjudicats com habitatges amb protecció oficial de compra-venda, preferentment a famílies joves amb residència habitual i permanent, o bé amb lloc de treball al municipi de Prat de Comte. En la definició dels criteris d’adjudicació hi participarà la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge i de la Direcció General de Serveis Comunitaris, així com l’Ajuntament de Prat de Comte.

Aquesta promoció s’inclou en el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja s’han destinat més de 2.200 a lloguer per a joves.