La Generalitat ha construït 35 habitatges de lloguer per a joves a Vilanova i la Geltrú (Garraf)

query_builder   18 juny 2003 12:46

event_note Nota de premsa

La Generalitat ha construït 35 habitatges de lloguer per a joves a Vilanova i la Geltrú (Garraf)

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), ha construït una promoció de 35 habitatges de lloguer per a joves al nou barri residencial el Llimonet de Vilanova i la Geltrú. Aquesta actuació ha suposat una inversió d’1,5 MEUR (250 MPTA).

Descripció dels habitatges

La promoció està situada al carrer Masia Frederic, cantonada amb el carrer Ausiàs Marc. Els habitatges es distribueixen en dos blocs lineals i continus de planta baixa, més cinc plantes pis. Un bloc té 20 habitatges i l’altre els 15 habitatges restants. Tots els habitatges tenen un dormitori i una superfície útil d’entre 41 m2, el més petit, i 45 m2, el més gran. El preu del lloguer mensual oscil·larà entre els 116,75  i els 127,99 EUR.

Hi ha dos locals a la planta baixa, un del quals serà cedit a l’ajuntament en permuta per la cessió del solar.

Aquesta promoció s’inscriu en el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa, es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat prop de 2.500 a lloguer per a joves. L’objectiu és posar a disposició de les persones joves habitatges de lloguer adequats a les seves necessitats per tal d’afavorir la seva emancipació i mobilitat.

En conjunt, aquests habitatges s’adrecen a joves d’entre 18 i 30 anys, amb uns ingressos anuals ponderats que no superin 3’5 vegades el salari mínim. Es preveu que la durada màxima dels contractes d’arrendament sigui de 5 anys, per tal de fomentar la rotació i facilitar l’accés d’altres joves a mesura que canviïn les necessitats dels adjudicataris i deixin lliures els habitatges.

A més d’aquesta promoció, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha construït al municipi de Vilanova i la Geltrú quatre promocions més amb un total de 283 habitatges, el que ha suposat una inversió de 13 MEUR (2.163 MPTA).