La Generalitat construeix un nou vial entre la B-142 i la B-140 entre Santa Perpètua de Mogoda i Polinyà

Es construirà un pont sobre el Torrent de Polinyà amb una inversió de 843.000 EUR

query_builder   13 març 2003 17:52

event_note Nota de premsa

La Generalitat construeix un nou vial entre la B-142 i la B-140 entre Santa Perpètua de Mogoda i Polinyà

Es construirà un pont sobre el Torrent de Polinyà amb una inversió de 843.000 EUR

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el projecte de construcció d’un nou vial entre les carreteres B-142 i B-140, entre els termes municipals de Santa Perpètua de Mogoda i Polinyà (Vallès Occidental). Aquesta actuació, que es preveu que comenci després de l’estiu vinent amb un termini d’execució de 4 mesos, suposa una inversió de 843.069 EUR (140,27 MPTA).

Les obres consisteixen en la construcció d’un nou vial que connectarà les carreteres B-140 i B-142, permetent realitzar els accessos als vials de servei existents i creuant el Torrent de Polinyà amb la construcció d’un pont. Aquest vial serà una mena de variant entre la B-140 i la B-142 que permetrà escurçar el recorregut dels vehicles que van des de Sabadell i del polígon de Santiga cap a Polinyà.

El nou vial serà de doble sentit amb una amplada total de 10 m, és a dir, una calçada de 7 m d’amplada (dos carrils de 3,5 m) i vorals exteriors d’1,5 m cadascun.

Aquesta actuació començarà sobre l’àrea central del carrer Guifré el Pilós (que comença a la rotonda de la B-140), perllongant-se fins a la zona recentment urbanitzada (a nivell d’explanada) situada al nord, creuant el Torrent de Polinyà per connectar amb el ramal de la rotonda de propera construcció, al punt quilomètric 1,235 de la B-142.

La finalitat d’aquesta obra és donar continuïtat a l’actual carrer de Guifré el Pilós, eliminant els recorreguts interiors del polígon per accedir a la B-142 i B-140.

Així mateix, també es tracta de donar fluïdesa al trànsit i augmentar la seguretat, diferenciant el que és trànsit del polígon (vies de serveis laterals existents) del trànsit del vial central que connectarà directament les dues carreteres, motiu d’aquest projecte.

Per últim, un cop finalitzades les obres, es veuran facilitades les connexions dels vials de servei existents amb el vial central projectat, perllongant-los fins a crear un vial paral·lel al central. Posteriorment es procedirà a la connexió del nou vial amb les rotondes (ja existent a la B-140 i la de propera construcció de la B-142), aconseguint així la disminució de la velocitat dels vehicles guanyant en seguretat.

El projecte es completa amb les obres de drenatge longitudinal i transversal, així com la senyalització horitzontal i vertical corresponent.