La Generalitat promou la millora en la informació dels productes alimentaris

query_builder   28 maig 2003 13:56

event_note Nota de premsa

La Generalitat promou la millora en la informació dels productes alimentaris

El Director General de Consum, Josep Tous, la presidenta de lAssociació Catalana de Celíacs, Matilde Torralba i, el president de lAssociació de Diabètics de Catalunya, Xavier Bosch, presentaran divendres una etiqueta que garantirà la informació nutricional dels productes alimentaris i advertirà de la presència de gluten.
La Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb lAssociació de Diabètics de Catalunya i lAssociació Catalana de Celíacs, promou un pacte de col·laboració que té com a objectiu millorar la informació de letiquetatge dels productes alimentaris.Divendres es presentarà un model detiqueta que indica si la composició nutricional dels productes alimentaris conté la informació bàsica que necessiten els diabètics, i adverteix si laliment conté gluten, una proteïna que no toleren els celíacs.La malaltia celíaca la pateixen al voltant de 20.000 famílies a Catalunya i la diabetis afecta a gairebé el 5% de la població.