La Generalitat de Catalunya dóna suport a L'Escola de Cultura de Pau de la UAB [Actualitzada]

query_builder   25 març 2003 14:25

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya dóna suport a L'Escola de Cultura de Pau de la UAB [Actualitzada]

L’Escola de Cultura de Pau Càtedra UNESCO sobre la Pau i els Drets Humans ha editat, amb el suport de la Secretaria de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya, L’Informe sobre conflictes, drets humans i construcció de la pau, Alerta 2003!

L’Informe va ser presentat en públic el passat divendres en un acte celebrat a l’Aula El País i va comptar amb la participació de Vicenç Fisas, director de l’Escola de Cultura de Pau; Joaquim Llimona, Secretari de Relacions Exteriors; Xavier Vidal-Folch, director adjunt de El País; Albert Montagut, director adjunt de El Periódico i Enric Juliana, subdirector de La Vanguardia.

 Alerta 2003: informe sobre conflictes, drets humans i construcció de la pau, -publicat per Icaria Editorial-és un informe elaborat per tercer any consecutiu  que sintetitza l’estat del món en finalitzar el l’any a partir de l’anàlisi de diversos indicadors. El treball s’elabora a partir de la utilització de 37 indicadors, agrupats en 8 grans apartats: comportament davant la societat internacional, embargament d’armes, militarització, drets humans, desenvolupament, crisis humanitàries, conflictivitat i construcció de la pau i Dret Internacional Humanitari.

 Joaquim Llimona va recordar que la Generalitat de Catalunya treballa amb l’Escola de Cultura de pau per convicció i per la seva pròpia política exterior. En aquest sentit va recordar que “evitar els conflictes és un dels valors que inspira la Llei catalana de cooperació al desenvolupament i un dels eixos estructurals del Pla Director de Cooperació juntament amb l’educació i la salut. És per això que, segons el Secretari de Relacions Exetriors, la informació que aporta l’informe Alerta 2003 és molt útil per a implementar la política de cooperació del govern. Joaquim Llimona ha recordat que l’aportació de la Generalitat a l’Escola de Cultura de pau s’ha doblat aquest any i que és interès de la Secretaria de Relacions Exteriors continuar amb aquest suport i incrementar-lo en els propers anys. “Una institució que treballi per evitar els conflictes i les guerres és un exemple de coratge i intel·ligència que la Generalitat ha de recolzar per coherència amb la seva pròpia política exterior", va concloure.

Butlletí “Semàfor de la Unitat d’Alerta”

D’altra banda, L’Escola de Cultura de Pau també edita, amb el suport de la Secretaria de Relacions Exteriors el butlletí "Semàfor de la Unitat d’Alerta". Aquest butlletí, d’una periodicitat setmanal, és elaborat a partir de 15 fonts informatives d’arreu del món, i recull una selecció setmanal de notícies a nivell internacional sobre temàtiques relacionades amb la militarització, la conflictivitat, la governabilitat, els desplaçaments forçosos de la població i les emergències polítiques complexes. Si bé la unitat d’anàlisi són els països, la seva classificació es realitza per àrees geogràfiques: Àfrica, Amèrica, Àsia i Pacífic, Europa i Orient Mitjà.

La difusió del butlletí es realitza via on-line des de la pàgina web de l’Escola de Cultura de pau (http://www.pangea.org/unescopau). Per mitjà d’una opció indicada en aquest web, podeu subscriure-us en cas que us interessi rebre el butlletí directament a la vostra adreça de correu electrònic.