La Generalitat obre expedient a FECSA ENDESA per les apagades produïdes els darrers dies a Barcelona

query_builder   20 juny 2003 13:43

event_note Nota de premsa

La Generalitat obre expedient a FECSA ENDESA per les apagades produïdes els darrers dies a Barcelona

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Tursime ha iniciat un expedient informatiu a la companyia FECSA ENDESA per les repetides interrupcions de subministrament dels darrers dies a la ciutat de Barcelona. Des del passat 12 de juny s’han produït diferents incidències a la xarxa de distribució de la companyia per la qual cosa s’han obert les diligències oportunes per esbrinar els motius i les mesures adoptades per restablir la normalitat en el subministrament. En base a aquestes informacions es podrà determinar el grau de responsabilitat de l’empresa distribuïdora i, si escau, incoar el corresponent expedient sancionador.

La Direcció General d’Energia, a més, ha requerit d’immediat a la companyia un pla d’actuació per fer front a les puntes de la demanda d’aquest estiu. Aquestes actuacions especials que s’han de desenvolupar en el període juny-setembre són resultat dels Decrets aprovats pel Govern de la Generalitat el desembre de 2001 per garantir la qualitat del subministrament elèctric a Catalunya.

El Departament ha informat a la companyia que com a administració competent efectuarà un seguiment de les mesures determinades per fer front a l’increment de la demanda.

Pel que fa a la utilització de grups electrògens a la ciutat de Barcelona la Direcció General d’Energia preveu que amb les mesures que s’han demanat a FECSA ENDESA durant els propers dies aquests aparells s’aniran desconnectant de la xarxa. La utilització dels grups electrògens ha d’estar reservada com a mida preventiva  i d’ús puntual.