La Generalitat impulsa la creació del primer Centre d'Innovació i Sostenibilitat en Turisme i Oci de Catalunya

query_builder   29 octubre 2003 18:52

event_note Nota de premsa

La Generalitat impulsa la creació del primer Centre d'Innovació i Sostenibilitat en Turisme i Oci de Catalunya

El nou centre, que s’ubicarà a Vilaseca, té per objectiu implantar la innovació en el turisme a partir de la formació, recerca i el suport a les iniciatives empresarials

El Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, juntament amb l’alcalde de Vilaseca; el rector de la Universitat Rovira i Virgili; el president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona i; Port Aventura, han signat avui el conveni per a la creació del Centre d’Innovació i Sostenibilitat en Turisme i Oci, a Vilaseca.

Aquest nou centre té per objectiu posar a l’abast de les empreses turístiques catalanes els instruments necessaris per a la incorporació de la d’innovació tecnològica en el sector turístic, d’acord amb criteris de sostenibilitat (urbanisme, estalvi energètic, preservació del medi ambient, etc.).

El Centre d’Innovació i Sostenibilitat en Turisme i Oci (CISTO contemplarà els següents àmbits d’actuació:

1- Formació. on es desenvoluparan una escola de managers, una aula professional i un centre d’actualitzacions de coneixements.

2- Recerca i innovació, en el que es desenvoluparà un centre de noves tecnologies i una e-plataforma.

3- Transferència, en aquest àmbit s’integraran l’Observatori del turisme, amb la funció de generar estadístiques que facilitin el coneixement de la conjuntura del sector, estructura dels mercas, nivells d’ocupació, característiques de la demanda, etc.

4- Laboratori de Sostenibilitat i Desenvolupament, amb la funció de gestionar informació sobre projectes turístics, implantació territorial de l’activitat turística i, el seu impacte en la sostenibilitat dels recursos.

5- Professional. Es desenvoluparà un espai associatiu com a seu de les organitzacions empresarials impulsores i associades al projecte, i un servei d’assessoria en tots els àmbits de l’activitat empresarial.

6- Desenvolupament empresarial, on conviurien un viver d’iniciatives empresarials i un espai de promoció destinat a complementar els esforços empresarials orientats a la potenciació de la destinació turística, i un centre de negocis.

7- Àmbit de Serveis, on es gestionarà un Centre de Documentació Turística i comptarà també amb una oficina d’anàlisi del mercat laboral i de cooperació per al desenvolupament empresarial.

8- Antena del Coneixement: la seva funció serà la de difondre informació d’interès estratègic.

D’altra banda, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme incorporarà el sector turístic dins del Pla d’Innovació per al període 2005-2008, pel  seu potencial d’innovació.