Dades de l'atur del mes de setembre de 2004

query_builder   5 octubre 2004 12:00

event_note Nota de premsa

Dades de l'atur del mes de setembre de 2004

Tant l’atur com la ocupació augmenten a Catalunya durant el mes de setembre

“LES DADES CONFIRMEN QUE L’ATUR CREIX AMB MENYS INTENSITAT QUE ELS MESOS ANTERIORS”

“Això es degut a que el creixement de l’ocupació que Catalunya té no és suficient com per absorbir el conjunt de persones que s’estan incorporant al mercat de treball” afirma Francesc Castellana

El mes de setembre, l’atur ha pujat a Catalunya en 3.142 persones, un 13% menys respecte el mes anterior (3.588 a l’agost) i un 60% menys respecte juliol (7.908 persones). Al mateix temps s’ha produït un augment del nombre d’afiliats a la seguretat social i de la contractació. A Catalunya contínua la tendència de creixement de l’ocupació arribant als 3.083.891 afiliats a la seguretat social, 12.743 més que a finals del mes d’agost, i 76.025 més que ara fa un any. Pel que fa a la contractació s’han formalitzat 57.866 contractes més que a l’agost, i l’acumulat del 2004 mostra un increment de 342.750 contractes respecte el mateix període del 2003.

El Director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Francesc Castellana, ha assenyalat que “les dades confirmen que l’atur creix però amb menys intensitat respecte els mesos anteriors” i ha indicat que “el fet que tant l’atur com la ocupació pugin es degut a que el creixement de l’ocupació que Catalunya té no és suficient com per absorbir el conjunt de persones que s’estan incorporant al mercat de treball”.

En aquest sentit, Castellana ha explicat que “s’han de reforçar les actuacions en matèria de polítiques actives i potenciar un model de creixement que tingui capacitat per absorbir totes aquestes noves incorporacions al mercat de treball” alhora que ha insistit en que “cal treballar conjuntament amb els agents socials i econòmics per millorar la competitivitat, la innovació i la productivitat catalana”.

Per sectors, cal destacar el descens produït a la construcció amb 1.107 persones aturades menys (descens del 5,39%); i a la indústria amb un descens de 492 persones aturades respecte el mes anterior. A l’agricultura, l’atur ha augmentat de 126 persones; i als serveis de 3.178.

Per edats, s’observa que el creixement de l’atur es concentra exclusivament en els joves menors de 25 anys, mentre que l’atur entre els majors de 25 anys es redueix significativament (637 aturats menys respecte el mes anterior).

Podeu consultar les dades de l’atur a la pàgina web del Departament de Treball i Indústria: www.gencat.net/treballiindustria (actualitat laboral)