Dades d'atur corresponents al mes de Juny de 2004

query_builder   2 juliol 2004 12:00

event_note Nota de premsa

Dades d'atur corresponents al mes de Juny de 2004

EL MES DE JUNY, L’ATUR BAIXA A LA INDÚSTRIA I AL SECTOR SERVEIS DE GIRONA I TARRAGONA

Segons el Director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Francesc Castellana, "l’augment de l’atur a Catalunya durant el mes de juny és poc significatiu"

Aquest mes de juny, l’atur ha baixat en el sector industrial, en el sector serveis de les comarques de Girona i Tarragona, i en els col·lectius dels joves i els homes. Tot i el comportament positiu en aquests segments, l’atur ha augmentat en 1.314 persones, "una xifra poc significativa si tenim en compte que aquest mes es caracteritza per ser un moment de canvi en el mercat de treball", segons Francesc Castellana, Director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L’atur industrial es redueix en 1.235 persones respecte al juny de l’any passat. Això mateix passa al sector terciari de les comarques de Girona i Tarragona, on l’atur baixa en 507 i 195 persones respectivament —respecte al mes anterior— "fenomen que respon a l’impuls del sector turístic" afirma Castellana. L’atur dels menors de 25 anys també es redueix, amb 2.389 aturats menys que el juny de 2003. Això no ha passat en el col·lectiu de les dones, on l’atur ha augmentat.

L’augment de l’atur durant el mes de juny és degut, segons el Director del SOC a "les dinàmiques pròpies d’aquesta època de l’any, que es caracteritzen per l’acabament del cicle escolar i la finalització de totes aquelles activitats relacionades amb aquest sector".

Pugen la contractació i l’afiliació

El Director ha destacat el bon comportament dels indicadors relacionats amb l’ocupació. En aquest sentit, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social ha augmentat en 11.702 respecte al mes anterior (71.328 més que un any abans). Pel que fa al volum de contractació, l’augment ha estat del 6,80%.

Castellana ha afirmat que "tot i el creixement de la contractació i l’afiliació a la Seguretat Social, el mercat de treball encara no pot absorbir la totalitat de persones que s’incorporen  al mercat de treball en disposició de treballar". En aquest sentit, segons el Director, "des del SOC s’està treballant per fer millors programes d’ocupació, que ajudin a aconseguir feines dignes i de qualitat".

Podeu consultar les dades de l’atur a la pàgina web del Departament de Treball i Indústria: www.gencat.net/treball (actualitat laboral).

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined