Catalunya participa a Fitur amb un estand de 2.000m2 i la presència de 73 empreses i organismes del sector turístic català

query_builder   27 gener 2003 13:36

event_note Nota de premsa

Catalunya participa a Fitur amb un estand de 2.000m2 i la presència de 73 empreses i organismes del sector turístic català

Del 29 de gener al 2 de febrer, Madrid acull la fira internacional del turisme FITUR, una de les principals fires del sector turístic que reuneix més de 8.000 empreses de 170 països d’arreu del món.

L’estand de Catalunya a Fitur, comptarà amb la presència de 73 empreses i entitats del sector turístic català, que presentaran les seves novetats per a l’any 2003. Per primera vegada, l’estand inclou un espai específic per a la marca Terres de l’Ebre-Catalunya Sud, que presentarà els valors naturals i culturals de les comarques de l’Ebre.

D’entre les principals novetats de Turisme de Catalunya per a l’any 2003, destaquen les següents actuacions:

 Destinació turística familiar: Amb aquesta marca, Turisme de Catalunya impulsa l’adaptació de l’oferta turística de les destinacions a les famílies que viatgen. La primera destinació pilot per implantar aquest model ha estat Salou. Altres destinacions en procés de certificació de la marca són: Calella, Santa Susanna i la Selva interior.

 Agenda de Turisme Cultural 2003: El Club Cultura de Turisme de Catalunya ha editat l’Agenda Cultural 2003 per facilitar als professionals turístics una eina de programació de la destinació Catalunya tenint en compte les diferents activitats culturals que es desenvoluparan durant aquest any. Inclou més de 300 actes esdeveniments entre els que hi ha activitats de cinema, teatre, música, dansa, exposicions, festes populars, gastronomia, esports, fires...

 Guia dels Centres BTT (bicicletes tot terreny) a Catalunya 2003: Nova guia de Centres BTT a Catalunya que inclou informació sobre els 10 Centres de BTT oberts (Pla de l’Estany-Banyoles, el Gironès, la Selva, Baix Empordà, el Ripollès, Val d’Aran, Solsonès-Vall de Lord, la Seu d’Urgell, Berguedà i Mont-Roig del Camp-Miami Platja). Durant el 2003, està previst obrir 5 nous centres BTT a: Salines-Bassegoda, Pallars Jussà, Vall de Sau-Collsacabra, Serralada Litoral-Martorelles i Osona-Lluçanès.

 Nou Catàleg de Golf: El club Turisme de Golf ha editat el nou catàleg de golf, amb l’actual oferta de les empreses membres del Club. Durant el 2003, tindrà lloc la quarta edició del campionat Cuina i Golf a la Costa Brava. Enguany, també se celebrarà la Catalonia Cup Espanya Any Dalí, un torneig que servirà alhora per presentar l’any Dalí al Mercat Espanyol.

 Agenda Gastronòmica 2003: L’agenda, editada pel club de Gastronomia, conté més de 300 mostres i esdeveniments gastronòmics de tot el territori català, presentats en forma d’agenda de setmana a la vista, amb diverses receptes i explicacions dels principals productes de cada estació de l’any.

 Creació de la marca Turisme Esportiu: La nova marca inclourà aquelles zones que ofereixen uns recursos d’alta qualitat per rebre turistes que practiquen activitats esportives, millorant la competitivitat de la destinació i afavorint la desestacionalització.

 Pla de Marques i Segells de Turisme Rural: Aquest pla, endegat per Turisme de Catalunya, té per objectiu la ordenació de l’oferta d’allotjament rural per tal de facilitar al consumidor l’accés als diferents tipus d’allotjament existents mitjançant la creació de marques i segells.

Nota: Trobareu les xifres del balanç de la temporada turística al web del Departament:www.gencat.net/turisme, així com el dossier de Fitur.