Segon comunicat sobre el brot de legionel·losi a Llinars del Vallès

query_builder   11 novembre 2004 19:19

event_note Nota de premsa

Segon comunicat sobre el brot de legionel·losi a Llinars del Vallès

El Departament de Salut, conjuntament amb la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Llinars del Vallès, ha tingut coneixement del diagnòstic d’un nou cas de legionel•losi en una persona resident a la mateixa zona de Llinars del Vallès. En total els afectats són 8, dels quals sis estan internats a l’Hospital General de Granollers, al de Sant Celoni i a l’Hospital de Barcelona.

El nou cas és un home de 64 anys que va iniciar els símptomes el dia 5 de novembre i va ser hospitalitzat el 10 de novembre. Continua ingressat a l’Hospital General de Granollers i la seva evolució és favorable.

La resta de persones ingressades pel brot de legionel•losi evolucionen dintre de la normalitat.

El Departament de Salut, conjuntament amb la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Llinars del Vallès, estan duent a terme la investigació epidemiològica i ambiental per tal d’esbrinar l’origen del brot, molt probablement vinculat a una de les 8 torres de refrigeració de tres empreses, d’on s’han agafat mostres. A més, s’ha recollit informació sobre el manteniment higienicosanitari, la desinfecció de l’aigua, els controls analítics i les revisions obligatòries que s’han de dur a terme i que estan en procés de valoració.

També s’ha dictat una desinfecció de xoc a totes les instal•lacions que no n’haguessin fet una durant o després del període d’incubació dels casos, prenent les mesures pertinents per tal de garantir el control del brot. Complementàriament s’ha explorat la zona per tal de descartar altres torres que poguessin estar relacionades amb el brot.

Atès que el període d’incubació és de 10 dies, fins al moment no es pot descartar que pugui aparèixer algun altre cas contagiat anteriorment a la desinfecció de xoc.

Cal insistir en el fet que no és necessari que la població prengui cap tipus de mesura preventiva i que es pot consumir aigua de boca sense cap restricció.

En cas de dubtes, les persones interessades poden contactar amb l’Ajuntament de Llinars del Vallès, el seu centre de salut habitual o al telèfon de Sanitat Respon 902 111 444.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined