S'identifica legionel·la en una de les torres de refrigeració a Llinars del Vallès

query_builder   24 novembre 2004 19:59

event_note Nota de premsa

S'identifica legionel·la en una de les torres de refrigeració a Llinars del Vallès

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Llinars del Vallès informen que ha donat positiu a legionel•la una de les torres de refrigeració d’una de les empreses de Llinars del Vallès que a l’inici del brot va ser identificada i se li va practicar desinfecció de xoc. Queda pendent de confirmar que es tracti del focus causant de l’origen del brot a l’espera de disposar dels resultats microbiològics definitius, incloent la mostra provinent d’un pacient. Una altra de les mostres recollides a l’inici del brot ha donat negatiu a legionel•la i la resta està pendent dels resultats.

Pel que fa a les persones afectades pel brot de legionel•losi a Llinars del Vallès han estat un total de 10 persones. 8 ja han estat donades d’alta, una continua ingressada a l’Hospital de Sant Celoni, i evoluciona favorablement, i una pacient de 95 anys que estava ingressada a l’Hospital de Sant Celoni ha mort.

El Departament de Salut, conjuntament amb la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Llinars del Vallès, van iniciar el dia 10 de novembre la investigació epidemiològica i ambiental amb la presa de mostres de 8 torres de refrigeració de tres empreses de Llinars del Vallès. També es va fer desinfecció de xoc a totes les instal•lacions que no ho havien fet durant o després del període d’incubació dels casos.

A la vista dels resultat ambientals preliminars i de les actuacions sobre les torres de refrigeració, ja en el moment de la detecció del brot, i atès que han transcorregut mes de 10 dies des de l’inici de simptomatologia del darrer cas, es considera altament improbable que aparegui cap altre cas relacionat amb aquest brot.