Aquest matí, el secretari general de l’Esport, Rafel Niubò, la secretària general del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Genoveva Català, el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Àngel Viladoms, i el president de la Federació Catalana d’Automobilisme, Josep Maria Carrió, han signat l’Acord marc de col·laboració per a la pràctica sostenible de l’esport motoritzat en el medi natural.

Per raó d’aquest acord, les federacions presentaran, a començaments d’any, el catàleg de circuits temporals on es desenvoluparan les competicions esportives de l’any a la Secretaria General de l’Esport i al Departament de Medi Ambient i Habitatge. El Departament donarà audiència als ens locals, les comissions consultives i les persones titulars dels terrenys afectats abans d’aprovar el catàleg, en què s’inclouran, d’ofici i sense més tràmits, els circuits permanents degudament autoritzats en el moment de la seva aprovació.

D’aquesta manera, totes les competicions del món del motor i els seus circuits prèviament catalogats tindran els permisos necessaris per desenvolupar sense inconvenients les proves en el medi natural. Pel que fa als entrenaments, les zones per on es podrà transitar seran les àrees de lleure i esport i els circuits permanents.

 L’acord també destaca l’elaboració d’un codi de conducta per a cada modalitat esportiva als efectes de fomentar la pràctica esportiva més compatible i respectuosa envers el medi ambient, la proposta del qual serà a càrrec de les federacions. Aquests codis seran homologats per la Comissió Conjunta de Treball i es difondran amb l’ajut de totes les parts implicades.

A la signatura, que s’ha realitzat aquest matí al Departament de Medi Ambient i Habitatge, també hi han assistit el director del Consell Català de l’Esport, Ignasi Doñate, i el director general del Medi Natural, Ramon Luque.

1  

Imatges

Signatura conveni

Signatura conveni 70

3  

Fitxers adjunts

conveni Medi Ambient-Esports de motor

conveni Medi Ambient-Esports de motor
DOC | 48

conveni Medi Ambient-Esports de motor

conveni Medi Ambient-Esports de motor
DOC | 48

conveni Medi Ambient-Esports de motor

conveni Medi Ambient-Esports de motor
DOC | 48