2.700 interns dels centres penitenciaris de Catalunya practiquen alguna disciplina esportiva al llarg del mes. Aquesta xifra l’ha feta pública aquest matí, la subdirectora general de Programes de Rehabilitació i Sanitat, Montserrat Garcia, que ha inaugurat les noves installacions esportives del Centre Penitenciari de Joves de Barcelona, amb el nom de Club Esportiu Blauet Joves.

En aquest nou gimnàs practicaran esport uns 80 joves interns cada dia. El Club Esportiu està a disposició dels joves durant quatre franges horàries: de 9 a 10.30 hores i d’11.30 a 13 hores al llarg del matí, i de 15.30 a 17 hores i de  les 18 fins a les 19.30 hores, a les tardes. El gimnàs disposa de bicicletes estàtiques, aparells de gimnàstica, peses, etc.

A part dels interns que acudeixen cada dia al Club Esportiu, uns 50 nois del Centre practiquen amb regularitat altres tipus d’esport: voleibol, bàsquet, futbol sala, patinatge, frontennis, etc.

Les obres de reforma de les instal·lacions esportives han estat efectuades per un grup de 18 interns de la mateixa presó, que, dirigits per un encarregat d’obres, han treballat durant un mes i mig.  Aquesta obra forma part dels plans ocupacionals que gestiona l’empresa pública Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que depèn del Departament de Justícia, i que s’encarrega de la reinserció sociolaboral de les persones sotmeses a mesures judicials.

En el decurs de l’acte, que ha estat presentat pel periodista esportiu, Quique Guasch, ha tingut lloc la presentació dels diferents equips esportius del Centre: bàsquet, futbol i voleibol. La celebració ha finalitzat amb una exhibició de patinatge a càrrec d’un grup d’interns de l’establiment penitenciari.

3  

Imatges

Foto del gimàs de joves

Foto del gimàs de joves 521

Foto del grup de futbol del Centre

Foto del grup de futbol del Centre 432

Foto del gimnàs de joves

Foto del gimnàs de joves 505