En parlar de precipitació, i quan es vol fer el balanç de reserves hídriques del territori, generalment es tria l’anomenat any pluviomètric o any hidrològic, que correspon al període comprès entre el dia 1 de setembre d’un any i el dia 31 d’agost de l’any següent. Aquest informe té com a objectiu fer un resum, a partir de les dades de les estacions automàtiques gestionades pel Servei Meteorològic de Catalunya, de la precipitació recollida al país entre el setembre de 2004 i l’agost de 2005, tant de les quantitats absolutes enregistrades com de la comparació d’aquestes quantitats amb els valors mitjans climàtics i dels episodis pluviomètrics més importants. Els valors mitjans climàtics s’han obtingut a partir de les dades de l’Atles climàtic digital de Catalunya (Ninyerola et al., 2001) .

Igualment, també s’aprofita aquest informe per fer un resum de la precipitació estacional enregistrada, entenent la tardor com els mesos de setembre, octubre i novembre, l’hivern com els mesos de desembre, gener i febrer, la primavera com els mesos de març, abril i maig, i l’estiu com els mesos de juny, juliol i agost.

Per acabar, cal esmentar que al llarg de tot l’informe s’expressen les quantitats de precipitació en mil•límetres (mm), unitat equivalent a litres per metre quadrat.

1  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 601

2  

Fitxers adjunts

Informe sobre l'any pluviomètric 2004-2005

Informe sobre l'any pluviomètric 2004-2005
DOC | 543

Presentació en Power Point

Presentació en Power Point
PPT | 405