L’adaptació de l’obra de J. K. Rowling s’exhibirà en la nostra llengua a cinemes de Catalunya, el Principat d’Andorra i les Illes Balears

Aquest divendres 25 de novembre s’estrena la pel·lícula Harry Potter i el Calze de Foc, la nova entrega de l’exitosa nissaga de les adaptacions dels llibres de J. K. Rowling, que arriba als cinemes amb 13 còpies doblades al català. La versió catalana es podrà veure per tot el territori de Catalunya, a més d’Andorra i les Illes Balears, a sales de Barcelona (AMC Diagonal Mar i Rex), Vic (Vigatà), Sabadell (Cinema Imperial), Sant Cugat del Vallès (Yelmo), Girona (Albéniz), Lleida (Lauren), Manresa (Atlàntida), Terrassa (AMC), Granollers (El Nord), Tarragona (Òscar), Andorra la Vella (Principal) i Palma de Mallorca (Porto Pi).

En aquesta nova aventura, Harry Potter s’enfrontarà de nou al seu gran enemic, Lord Voldemort, que mirarà un cop més d’acabar amb la vida de l’heroi mentre participa en un perillós concurs de màgia. A més, Harry està preocupat perquè no troba acompanyant pel Ball de Nadal de l’acadèmia Hogwarts. Mike Newell, responsable de títols com Donnie Brasco o La sonrisa de la Mona Lisa, dirigeix aquesta entrega de la nissaga.

El mateix dia 25 al matí Catalunya Ràdio, amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística, organitzarà una preestrena amb grups d’escolars de 13 i 14 anys, principals seguidors de la nissaga.

L’estrena de la versió catalana de Harry Potter i el Calze de Foc s’emmarca dins la campanya Dóna corda al català, una iniciativa de sensibilització per promoure i facilitar l’ús de la nostra llengua. Altres títols que s’estrenaran properament en català són Oliver Twist i King Kong. Podeu trobar més informació sobre el cinema en català, doblat i subtitulat, a l’adreça http://www6.gencat.net/llengcat/cinema/cinema.htm.

En cas que vulgueu accedir a materials d’imatge, àudio i vídeo per mitjans de comunicació sobre aquesta pel·lícula i d’altres estrenes en català podeu fer-ho des de l’adreça http://www8.gencat.net/llengcat/descarrega/.

23 de novembre de 2005

2  

Fitxers adjunts

Cartell

Cartell
PDF | 301

Harry Potter i el Calze de Foc

Harry Potter i el Calze de Foc
PDF | 89