El viceconseller de Política Lingüística del País Basc, Patxi Goenaga, i l’equip d’aquesta viceconselleria, anomenada en llengua basca Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza, visiten avui i demà la Secretaria de Política Lingüística, on els reben els seus homòlegs a Catalunya, encapçalats pel secretari, Miquel Pueyo. Aquesta visita correspon al seguiment del conveni de collaboració en política lingüística que van signar totes dues administracions el 18 de març a Vitòria.

Els responsables de Política Lingüística del País Basc i Catalunya es reuneixen a Barcelona

La trobada, avui i demà, és conseqüència del conveni signat el 18 de març

El viceconseller de Política Lingüística del País Basc, Patxi Goenaga, i l’equip d’aquesta viceconselleria, anomenada en llengua basca Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza, visiten avui i demà la Secretaria de Política Lingüística, on  els reben els seus homòlegs a Catalunya, encapçalats pel secretari, Miquel Pueyo. Aquesta visita correspon al seguiment del conveni de col•laboració en política lingüística que van signar totes dues administracions el 18 de març a Vitòria.

La delegació basca, a més del viceconseller, està formada per la directora de Coordinació, Miren Mateo, la directora de Promoció de l’Euskera, Lorea Bilbao, el director de Plans de l’Euskera, Gorka Aurre, i el director de l’HABE, Institut d’Alfabetització i Reeuskarització d’Adults, Jokin Azkue. Al llarg dels dos dies, les dues representacions de Política Lingüística mantindran cinc reunions.

Avui al matí, a la seu de la Secretaria de Política Lingüística, es presenta als representants bascos l’organigrama i l’equip directiu de la Secretaria, i se’ls fa una breu exposició sobre l’organització de la Política Lingüística a Catalunya. A banda de Miquel Pueyo, participen en aquesta primera reunió la subdirectora de la Secretaria, Elvira Riera, el director de l’Institut de Sociolingüística Catalana, Ernest Querol, la responsable del Servei de Normalització Lingüística, Marta Rovira, la responsable de l’Àrea de Coordinació, Elisabet Samarra, la responsable del Servei d’Assessorament Lingüístic, Mònica Pereña, la directora del Centre de Terminologia, TERMCAT, Rosa Colomer, i la gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística, CPNL, Pilar López.

Tecnologies d’informació i comunicació, i visita al CNL de Barcelona

Després, també al matí, té lloc una presentació esquemàtica de les principals línies de treball desenvolupades fins al moment per ambdues parts en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació, TIC. Així, s’hi detecten àrees estratègiques per a treballar en comú com, per exemple, la traducció automàtica, la creació de continguts i l’ensenyament de l’euskera i el català.

Aquesta tarda, es visita el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, en el marc de la trobada CPNL-HABE.  Allà es tracten temes com l’ensenyament dirigit a col•lectius amb necessitats específiques (hostaleria, immigració, etc.), i infrastructures i programes de promoció d’ús de la llengua a nivell municipal.

Demà, acord sobre el pla de treball

Demà al matí, la seu de la Secretaria allotjarà una reunió sobre la intervenció en el sector privat, al voltant de temàtiques com ara els acords o convenis amb patronals, sindicats i col•legis professionals, els serveis d’assessorament o ajuts econòmics que s’ofereixen des de la Generalitat, i altres programes de foment de català en l’àmbit socioeconòmic: sensibilització, promoció...

Finalment, al mateix matí de demà divendres, s’exposaran les conclusions i s’elaborarà un acord sobre el pla de treball en cada àmbit. El pla de treball per a enguany inclourà, a més, altres temes, com l’elaboració i desenvolupament dels respectius sistemes d’indicadors sociolingüístics i de la política lingüística; i la metodologia i processos de treball en terminologia. Aquests dos temes s’aprofundiran en posteriors trobades.

12 de maig de 2005

Carles Marquès

Responsable de premsa

Secretaria de Política Lingüística

carles.marques@gencat.net

Telèfon 934024940

2  

Imatges

Foto 2

Foto 2 1874

Foto 1

Foto 1 47