ES CONSTITUEIX EL COMITÈ DE LES REGIONS PER AL 2006-2010

El president de la Generalitat de Catalunya, membres titular del Comitè

query_builder   16 febrer 2006 11:00

event_note Nota de premsa

ES CONSTITUEIX EL COMITÈ DE LES REGIONS PER AL 2006-2010

El president de la Generalitat de Catalunya, membres titular del Comitè

Aquesta setmana es constitueix el nou Comitè de les Regions dels propers quatre anys que serà presidit, al llarg dels primers dos anys, per l’antic ministre francès, diputat, i alcalde de Dunkerque, Michel Delebarre (Grup Socialista Europeu). Delebarre traspassarà la presidència a Luc Van den Brande (Partit Popular Europeu), antic ministre-president de Flandes i membre del Parlament flamenc per als darrers dos anys. El president d’Aragó, Marcelino Iglesias, ha estat elegit vice-president. En les prioritats polítiques del comitè, sota el mandat de Delebarre, s’ha de destacar el suport que pretén oferir a la cooperació transfronterera i als instruments que permeten l’acció de les euroregions.Per part de Catalunya, n’és membres titular tota la legislatura (2006-2010), el president del Govern de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall.

Catalunya és membre de dues de les comissions del Comitè, concretament:

Comissió d’Afers Constitucionals i Governança, presidida pel portugués António Pavia (PPE)       

Els temes principals d’aquesta comissió són: integració europea i el rol dels ens territorials, governança europea, subsidiarietat, espai de seguretat, llibertat i justícia, política d’immigració, asil i visats, drets dels ciutadans i la política de comunicació de la UE

Comissió de Relacions Exteriors i Cooperació, presidida pel suec Roger Kaliff (PSE)

Els temes principals d’aquesta comissió són: Relacions amb regions i municipis de països candidats i tercers, associació euromediterrània, dimensió nòrdica d’Europa, cooperació descentralitzada del desenvolupament i política europea de veïnatge.

Anna Terrón, delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les i secretària general del Patronat Català Pro Europa, és la membre suplent designada pel president. A l’igual que en l’anterior legislatura, Terrón serà la coordinadora del grup socialista de la Comissió d’Afers Constitucionals i Governança.

  Comitè de les Regions

El Comitè de les Regions és l’assemblea política que permet als ens locals i regionals manifestar-se en el sí de la Unió Europea. Creat l’any 1994, actualment està format per 317 membres, dels quals 21 són espanyols. Hi ha una delegació per Estat Membre, quatre grups polítics i sis comissions temàtiques.

Mitjançant aquesta institució es dóna veu al món local i regional a Brussel·les i es pretén millorar la legislació comunitària per via de l’experiència dels representants locals i regionals.

Ús del català en el Comitè

Des de novembre de 2005, existeix la possibilitat que els ciutadans puguin dirigir-se en català a aquesta institució i rebre-hi una resposta. A més a més, els seus membres podran utilitzar el català en les sessions plenàries. El president del Govern va ser el primer president català que s’adreçava a la Unió Europea en aquesta llengua, en la sessió plenària del passat novembre.

Més informació:                 Premsa i comunicació

Tel.: 93 567 29 93

premsa@infoeuropa.org

2  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA

NOTA DE PREMSA
PDF | 914

Nota de premsa Comitè de les Regions 2006-2010

Nota de premsa Comitè de les Regions 2006-2010
PDF | 954

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined