Es tanca el contenciós per l'atorgament sense concurs del tram Sitges - El Vendrell de la C-32

query_builder   12 gener 2005 11:30

event_note Nota de premsa

Es tanca el contenciós per l'atorgament sense concurs del tram Sitges - El Vendrell de la C-32

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha signat avui un conveni amb l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Sixte Moral, a través del qual es compensa aquest ajuntament amb 5 milions d’euros per finançar diverses obres urbanes per millorar la mobilitat en aquest municipi pel fet que s’atorgués la construcció i explotació del tram Sitges - El Vendrell de la C-32 (abans A-16) sense concurs.

Aquest acord respon a la demanda interposada per l’Ajuntament el 1994 quan la concessió d’aquest tram es va atorgar a l’empresa AUCAT sense donar opció a que s’hi presentés ningú més. El Tribunal Suprem va confirmar la sentència que en el seu moment va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on es declarava nul·la aquesta concessió. Donada la impossibilitat evident d’anul·lar el tram d’autopista, ja construït i en funcionament, la sentència va determinar que l’Ajuntament podia reclamar una indemnització a la Generalitat. Així, l’acord signat avui té com a objectiu el finançament per part de la Generalitat de diverses obres que afecten la millora de la mobilitat dins el nucli de Vilanova i la Geltrú i les connexions amb l’autopista AP-7 i la C-32 des del municipi.

El conveni determina que la Generalitat invertirà 5 milions d’euros per completar el desdoblament de La Ronda Ibèrica entre el carrer del Doctor Zamenhof i el torrent de la Pastera. Aquesta via funciona com a ronda viària nord del municipi i té una importància cabdal pel volum circulatori que absorbeix. L’Ajuntament de Vilanova  serà l’encarregat d’executar les obres.

Les obres consisteixen en la conversió del vial existent, format per una vorera de 3 metres i una calçada de 6,4 metres d’amplada amb dos sentits de circulació, per a un nou vial resultant de 27 metres d’amplada i uns 1.425 metres de longitud. Així, la secció ampliada estarà formada per una vorera de 4 metres, una calçada de 7 metres amb dos carrils de circulació per cada sentit, una banda verda de separació central de 2 metres i un carril bicicleta de 2,40 metres d’amplària amb dos sentits de circulació.

Així mateix, la Generalitat es compromet a realitzar totes les gestions que siguin necessàries davant l’empresa concessionària, per tal que l’enllaç de la carretera C-15 de Vilanova - Igualada amb l’autopista AP-7, disposi de tots els moviments, és a dir, que sigui possible sortir i incorporar-s’hi en direcció a Tarragona. Així mateix, es vetllarà perquè l’enllaç de la carretera BV-2115 de Vilanova i la Geltrú a l’Arboç amb l’autopista C-32, disposi també de la incorporació i sortida en direcció Barcelona.

2  

Imatges

Fotografia acte 1

Fotografia acte 1 320

Fotografia acte 2

Fotografia acte 2 327

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined