El Diari Oficial de la Generalitat publica avui l’anunci mitjançant el qual s’obre la licitació dels treballs de condicionament de la C-14 en el tram comprès entre Tàrrega i Ciutadilla. Les obres comportaran l’eixamplament i la millora del traçat d’aquesta via i suposaran una inversió de 16,7 MEUR. Està previst que els treballs comencin el primer trimestre de 2006 i tinguin un termini d’execució de 18 mesos.

La carretera C-14 uneix la Costa Daurada, a Salou, amb Reus, Tàrrega i la Seu d’Urgell. D’aquesta manera, esdevé un eix vertebrador entre els Pirineus i la costa de Tarragona.

El març passat, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques va concloure les obres de condicionament d’aquesta via al seu pas pel Coll de Belltall, amb una inversió de 7,7 MEUR. Recentment, s’han adjudicat les obres de condicionament dels trams contigus al Coll de Belltall, per un import de 2,6 MEUR. Aquests treballs, que començaran després de l’estiu, se situen a continuació del tram entre Tàrrega i Ciutadilla, que ha sortit avui a licitació.

Descripció dels treballs

Les obres que ara es liciten abasten un tram de 13 quilòmetres, des del límit entre les comarques de la Conca de Barberà i l’Urgell fins al sud de Tàrrega, en el punt d’inici de la futura variant d’aquest municipi. L’actuació consistirà principalment en l’eixamplament de la carretera, dels 7,3 metres actuals fins als 10 metres. La nova secció de la via estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres d’amplada.

En les obres es poden distingir tres trams:

- Un tram inicial de 6 quilòmetres, fins al nucli de Ciutadilla. En aquest tram, el traçat de la carretera segueix la carretera actual; s’eixampla la plataforma i s’hi milloren els revolts.

- Un segon tram d’1,8 quilòmetres. Es formen les connexions amb les carreteres L-324, a Ciutadilla, LV-2341, a Nalec, L-241 a Guimerà i L-201 a Sant Martí de Maldà. Les connexions es resolen amb moviments a dreta, sense encreuaments a nivell ni girs a esquerra, per la qual cosa s’han previst dos passos a diferent nivell. El projecte inclou la construcció d’un nou pont sobre el riu Corb.

- Tram final, proper a Tàrrega, d’uns 5 quilòmetres. Es modificarà el pendent de la carretera per evitar ondulacions i es construirà un enllaç a diferent nivell per resoldre l’encreuament amb la carretera LV-2101, d’accés a Verdú.

El pressupost d’aquesta actuació és de 16,7 MEUR. Està previst que els treballs s’adjudiquin l’octubre vinent i s’iniciïn durant el primer trimestre de 2006, amb un termini d’execució de 18 mesos.

Altres trams de la C-14

Pel que fa a la resta de trams de la carretera C-14 fins a Reus, actualment està en redacció l’estudi informatiu del condicionament del tram de Solivella a Montblanc. D’altra banda, el passat dia 22 es va iniciar la informació pública de l’avantprojecte de construcció i explotació del desdoblament d’aquesta via entre Reus i Alcover, amb un pressupost de 67,7 MEUR.

1  

Imatges

Plànol

Plànol 91

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 201