La Generalitat adjudica el projecte per urbanitzar el passeig marítim del port de Cambrils

query_builder   7 setembre 2006 11:15

event_note Nota de premsa

La Generalitat adjudica el projecte per urbanitzar el passeig marítim del port de Cambrils

Ports de la Generalitat ha adjudicat el projecte per urbanitzar la segona fase del passeig marítim del port de Cambrils. Aquesta actuació, que comprèn el tram entre la plaça Marcel·lí Domingo i la rotonda d'accés a la dàrsena pesquera, configurarà una zona amb àmplies superfícies per als ciutadans, integrant el port al teixit urbà i potenciant la façana marítima. Les obres, adjudicades a l'empresa ACSA, Obras e Infraestructuras, SA, es preveuen executar abans de 6 mesos. Per fer aquesta actuació, Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Cambrils invertiran 1,3 MEUR.

L’objectiu d’aquest projecte és que el passeig marítim disposi d’una àmplia zona per donar suport a les activitats de serveis lligades als edificis de la façana marítima i a les activitats ciutadanes. Aquesta fase es planteja amb les mateixes característiques i criteris que el passeig finalitzat l’any 2001. Així, quan s’acabin aquestes obres el passeig marítim integrarà el front portuari amb la ciutat i oferirà zones d’esbarjo i d’oci per als ciutadans i els turistes.

 Descripció de les obres

L’ordenació del passeig marítim de Cambrils diferenciarà dues grans àrees. La primera, al costat dels edificis, inclourà una zona de terrasses i un vial de serveis, que donaran suport a les activitats dels comerços i de la restauració. La segona zona, a banda de mar, es destinarà per a usos ciutadans i es distribuirà entre un passeig per a vianants i un carril bici. Aquestes dues àrees estaran separades per un vial de trànsit rodat.

Les obres de la segona fase del passeig marítim, a la zona de ponent, comprenen un tram de 179 metres de longitud. Aquest tram anirà des de la plaça Marcel·lí Domingo fins a la rotonda d’accés a la dàrsena pesquera.

L’Ajuntament de Cambrils s’encarregarà de la instal·lació de contenidors subterranis per a la recollida selectiva dels residus urbans, alhora que modificarà els serveis públics existents al subsòl. Així mateix, es farà càrrec de les pilones abatibles que serviran per controlar l’accés als vials que concorren al passeig marítim .

►Passeig per a vianants

En el front més proper al mar es construirà un passeig per a vianants com una balconada sobre el port. El passeig s’enjardinarà i s’equiparà amb mobiliari urbà i enllumenat.

►Vial i carril bici

El vial per al trànsit rodat serà de doble sentit de circulació, tindrà 6 metres d’amplada, i el paviment es farà amb materials especials per evitar els sorolls. Els seus laterals estaran separats dels espais estrictament per a vianants a través de pilones. Entre aquest vial rodat i el passeig de vianants es farà un carril bici d’anada i tornada, de 2,5 metres d’amplada, que se separarà del vial a través d’una línia de pilones amb llum.

 ►Zona de terrasses i vial de serveis

Entre el vial rodat i el vial de serveis s’habilitarà una zona de terrasses per donar servei als restaurants i cafeteries. El vial de serveis, situat al costat de les façanes dels edificis, tindrà una amplada de 3,5 metres i estarà delimitat en tots dos costats per pilones.

Antecedents

L’any 2001 es va posar en funcionament a la zona de llevant del port, la primera fase del passeig marítim de Cambrils. Un tram de passeig que va des de la seu del Club Nàutic de Cambrils fins a la plaça Marcel·lí Domingo. Recentment, s’ha ampliat el moll de ribera a la zona de ponent, guanyant al mar una superfície de 1.650 metres quadrats. Superfície que ha permès optimitzar el moll i que donarà al nou passeig més espai per a ús ciutadà.

Emmarcat en el Pla especial

La urbanització del passeig marítim de Cambrils, en segona fase, s’inclou en el marc del Pla especial del port de Cambrils. Un Pla elaborat de comú acord amb l’Ajuntament de Cambrils i consensuat amb la resta d’organismes implicats.

2  

Imatges

passeig 1a fase

passeig 1a fase 157

passeig 2a fase

passeig 2a fase 172

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined