El director general de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Esteve Tomàs, i els alcaldes de Granollers i Canovelles, Josep Mayoral i Josep Orive, han posat en marxa avui dues noves línies d'autobús i la modificació d'una ja existent per tal de millorar l'accés en transport públic als polígons industrials de l'àrea. Aquests nous serveis s'emmarquen en el pla de mobilitat als polígons de Granollers i Canovelles que estan desenvolupant el DPTOP i els Ajuntaments d'ambdós municipis, amb un inversió global d'1,6 MEUR. Els polígons inclosos al pla abasten unes 700 empreses i 15.000 treballadors.



Les dues noves línies que avui entren en servei corresponen a una interurbana entre l’estació d’autobusos de Granollers, Canovelles i el polígon industrial de Can Castells, de Canavolles, i una altra urbana entre l’estació d’autobusos de Granollers, l’estació de Renfe Granollers-centre i els polígons de Jordi Camp Coll de la Manya i Font del Ràdium, de Granollers.

Els trajectes de les noves línies estaran coordinats tant amb els horaris de sortida dels treballadors dels corresponents polígons com amb els horaris dels trens de Renfe. Aquests autobusos realitzaran 11 expedicions d’anada i tornada, de dilluns a dissabte, amb una freqüència de pas d’un hora des de les 5.30 fins a les 22.30 hores. La inversió anual d’aquestes noves línies, que passaran a formar part del sistema tarifari integrat de l’ATM, serà d’uns 226.000 euros.

D’altra banda, avui també ha entrat en funcionament la modificació del trajecte de la línia 1 del servei urbà de Granollers, per tal de donar servei al polígon industrial Jordi Camp. D’aquesta manera, aquesta línia canviarà el seu trajecte habitual de tornada en els quatre primers viatges del matí i en els quatre últims de tarda, coincidint amb els horaris d’entrada i sortida dels treballadors.

Els tres nous serveis estaran coberts per l’empresa Sagalés i els vehicles estaran adaptats a les persones amb la mobilitat reduïda.

Pla de millora de la mobilitat

Aquests nous serveis s’emmarquen en el pla de millora de la mobilitat que estan desenvolupant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i els Ajuntaments de Granollers i Canovelles als polígons d’aquesta àrea. Un dels principals eixos d’actuació d’aquest pla és la millora de l’accessibilitat en transport públic. En el desenvolupament d’aquest pla, han entrat recentment en servei dues ampliacions de línies de transport urbà fins als polígons de Palou i el Ramassar. D’aquesta manera, ja s’han posat en marxa els cinc nous serveis d’autobús previstos al pla.

Aquest pla de millora de l’accessibilitat als polígons recull actuacions en matèria de mobilitat, urbanisme i infraestructures. Entre aquestes actuacions, es preveu que durant els propers mesos es posi en marxa el servei de car-pooling, com a sistema per intensificar l’ocupació dels vehicles privats. D’aquesta manera, Granollers s’incorporarà al web www.compartir.org, la qual s’encarrega de gestionar l’oferta i la demanda d’aquest servei. Així mateix, també es preveu la contrucció d’una passarel·la, sobre el riu Congost, així com la millora de voreres i enllumenat a l’accés del polígon del Ramassar.

Transport als polígons

En el marc del programa de millora de la mobilitat i l’accessibilitat que està desenvolupant el DPTOP a tot Catalunya, ja s’han iniciat 42 actuacions en 165 polígons industrials. En aquests polígons, situats en 76 municipis, treballen més de 192.000 persones. Aquestes actuacions han comportat fins ara l’establiment de 28 serveis de transport públic. Pel que fa a nombre d’usuaris, durant l’any passat es van comptabilitzar un total de 490.075 nous viatgers en transport públic als polígons.

Com a balanç, cal destacar que en les àrees on s’està actuant, s’ha detectat una millora en la contractació i en l’ocupació local, així com la generació d’una cultura de la mobilitat menys depenent del transport privat.

2  

Imatges

Horaris i recorregut 2

Horaris i recorregut 2 313

Horaris i recorregut 1

Horaris i recorregut 1 609