Els comptes de les fundacions es presentaran amb signatura electrònica

El secretari general del Departament, Joan Turró, ha signat el primer conveni amb el Collegi de Gestors Administratius de Catalunya

query_builder   2 febrer 2006 10:41

event_note Nota de premsa

Els comptes de les fundacions es presentaran amb signatura electrònica

El secretari general del Departament, Joan Turró, ha signat el primer conveni amb el Collegi de Gestors Administratius de Catalunya

Les 2.053 fundacions inscrites al Departament de Justícia presentaran aquest any els seus comptes anuals amb documents informàtics i amb signatures electròniques reconegudes.

El Departament de Justícia, a través de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques, té l’objectiu, entre d’altres, de dur a terme la implantació efectiva de les noves tecnologies dins l’àmbit de les entitats jurídiques sense ànim de lucre, amb la doble finalitat de facilitar a aquestes entitats el compliment de les seves obligacions legals i simplificar al màxim la tramitació dels procediments administratius.

La presentació via telemàtica dels comptes de les fundacions serà possible gràcies al fet que la Direcció General va impulsar la modificació legislativa, aprovada per la Llei 21/2005, de 29 de desembre, de mesures financeres, de l’article 31 de la Llei 2/2001, de fundacions, cosa que ha permès que les fundacions presentin els comptes anuals al Protectorat per mitjà dels documents informàtics garantits amb les corresponents signatures electròniques reconegudes.

Els documents informàtics s’hauran de lliurar al Protectorat en suport digital o per via telemàtica, d’acord amb els formularis i les condicions que determini una ordre del conseller o consellera del departament que exerceix les funcions del Protectorat. En supòsits excepcionals, aquest òrgan podrà habilitar mecanismes alternatius per a la presentació dels comptes.

En els propers mesos el Departament de Justícia, a través de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques, signarà diversos convenis de col•laboració amb els col•legis professionals que ho desitgin per tal d’incorporar-se a la presentació de la documentació amb signatura electrònica, en representació de les fundacions.

Totes aquestes actuacions s’emmarquen dins del projecte global de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques, que té per objectiu final la digitalització total de la Direcció General i que els ciutadans iniciïn digitalment i amb signatura electrònica les seves peticions i segueixin la tramitació dels expedients per Internet. 

Durant l’any 2005 es va dur a terme el procés de digitalització de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, que s’encarrega d’acadèmies, associacions, fundacions, col•legis professionals, federacions i altres matèries com el dret civil català. Aquest pas ha comportat que la majoria dels tràmits de la Direcció General passin a ser, en aquests moments, en format digital i ha revertit en un millor control de l’estat dels expedients i en la reducció dels processos interns de tramitació.

2  

Fitxers adjunts

Conveni

Conveni
DOC | 54

Conveni

Conveni
DOC | 54

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined