El gerent del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Adolf Cabruja, acompanyat per la responsable de nous projectes del CIRE, Teresa Samaranch, i pels dissenyadors Gerard Moliné i Martín Ruiz de Azúa, ha presentat aquest matí el segon producte de la marca “Made in Cire”, l’Urna Bios.

El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) és una empresa pública dependent del Departament de Justícia que té com a objectiu la inserció sociolaboral de les persones que estan sotmeses a mesures judicials.

Bios és una urna funerària fabricada amb materials biodegradables: fibra de coco, torba compactada i cel•lulosa. Al seu interior hi ha una llavor d’alzina, que es pot substituir per una altra llavor, brot o planta. En el moment que l’urna es planta, la llavor germina i creix l’arbre. Aquest sistema és el que es va utilitzar per enterrar en Floquet de Neu.

Aquesta urna, que és un disseny de Gerard Moliné, es començarà a fabricar i a  distribuir a partir del mes de setembre als centres penitenciaris de Catalunya. En els propers mesos es concretarà en quins centres es fabricarà, com es farà la distribució i el seu preu de mercat.

Adolf Cabruja ha explicat que l’urna Bios és un producte sostenible que no contamina i que pot  ser  una solució al problema de les urnes que es llencen al mar o als rius.

Segons Adolf Cabruja, amb la línia de productes propis “Made in Cire”,  perseguim un doble objectiu: es tracta de dir a l’opinió pública que el treball que es fa a les presons té un gran valor i, a la vegada, aconseguir més encàrrecs per part de les empreses que puguin donar feina als interns de les presons de Catalunya”.

1  

Imatges

Urna Bios

Urna Bios 719

1  

Fitxers adjunts

Urna Bios

Urna Bios
TIF | 412