La nova consellera d\'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila i Palau, juntament amb la resta dels membres del nou Govern de la Generalitat, va prendre possessió del càrrec dimecres 29 de novembre, a les 11 hores. L\'acte, presidit pel president José Montilla, va tenir lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. A la tarda, a les 16.30 hores, la consellera Carme Capdevila, va acudir a la seu del nou Departament d\'Acció Social i Ciutadania, on va tenir lloc el traspàs de poders.

Trajectòria personal, professional i política

Carme Capdevila i Palau (la Floresta, les Garrigues, 1954) està casada, té dos filles i un fill, i actualment resideix a Sant Hilari Sacalm. És llicenciada en Ciències (Biologia) per la Universitat de Barcelona, està habilitada com a educadora social pel Col·legi d’Educadors Socials de Catalunya i té un postgrau en mediació de conflictes per la Universitat Ramon Llull.

Té una llarga experiència professional en el camp de la protecció a la infància. Així, ha estat directora d’un centre d’acolliment de menors i directora d’un centre residencial d’acció educativa (CRAE), a més de ser la responsable de l’àrea de recursos de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de Girona. Ha estat també professora d’ensenyament secundari i gerent del Centre d’Educació Ambiental de les Guilleries.

És diputada al Parlament de Catalunya des de 2003 per la circumscripció de Girona. En la VII Legislatura ha estat presidenta de la Comissió de Política Social del Parlament i membre de les comissions parlamentàries per als Drets de les Dones, sobre Immigració i de la Comissió del Síndic de Greuges. En la seva trajectòria institucional també destaca el fet d\'haver estat regidora durant vuit anys a l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i consellera comarcal de la Selva durant dos anys.

És simpatitzant d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des de 1985 i afiliada des de 1996. En el 24è Congrés Nacional d\'ERC del 2004 va ser escollida com a vicesecretària general d’Acció Política. També ha estat membre de l’Executiva Nacional en l’àmbit d’Immigració.

2  

Imatges

Pressa de possissió de la consellera Capdevila

Pressa de possissió de la consellera Capdevila 307

Govern de la Generalitat de Catalunya

Govern de la Generalitat de Catalunya 324