La consellera de Benestar i Família, Anna Simó ha signat avui, divendres 13 de maig, amb el president de l’Associació Catalana de Municipis, (ACM), Joan Maria Roig, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya, (FMC), Manuel Bustos, l’acord de cooperació entre el Departament de Benestar i Família i el món local pel que fa els serveis socials d’atenció primària.
Aquest acord, amb vigència fins l’any 2008 i que estableix els imports que la Generalitat transfereix als ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals per al desenvolupament de serveis socials d’atenció primària, fixa de forma consensuada amb l’ACM i la FMC els criteris de distribució i uns increments pressupostaris mitjans del 10%. En l’acord de govern del passat 19 d’abril, es va acordar cooperar amb el finançament dels serveis socials d’atenció primària amb 140 milions d’euros fins al 2008.

 Els serveis socials d’atenció primària constitueixen el punt d’accés més immediat al Sistema Català de Serveis Socials i el més proper a les persones i als seus àmbits familiar i social, per això representen el nivell d’atenció bàsic per al bon funcionament del conjunt del sistema, tant per atendre les necessitats socials més bàsiques com per fer efectives polítiques socials de caire preventiu i integrador, així com per a la coordinació i el treball comunitari.

És per això que la Consellera Anna Simó ha volgut signar aquesta acord marc fins al 2008, amb una durada superior a una legislatura per garantir una estabilitat i planificació financera als municipis de més 20.000 habitants i als consells comarcals.

Aquest acord és fruit d’un treball previ de diàleg i transparència per arribar a un ampli consens entre el Departament i els representants del món local, a través de l’ACM i la FMC. Aquesta cooperació amb el món local simplificarà els tràmits de gestió i millorarà l’eficiència administrativa, alhora que servirà per treballar coordinadament, entre les diferents administracions territorials, per fixar criteris objectius de distribució dels recursos públics pels serveis socials, basats en dades sociodemogràfiques, de distribució territorial i de renda.

Actualment són 91 els convenis amb ajuntaments de més de 20.000 habitants i consells comarcals i la previsió per al 2006 és d’uns 100 convenis.

Els convenis amb cada ens seran flexibles, ajustant-se a cada administració local i a l’especificitat del territori. L’objecte dels convenis de cooperació interadministrativa és la cooperació tècnica i financera pel manteniment i el desenvolupament dels serveis socials d’atenció primària, dels serveis socials especialitzats i de les competències delegades, fent especial èmfasi en l’atenció a la infància i en avançar en l’actual serveis d’atenció domiciliaria, que les tres parts signants consideren que necessiten una atenció i suport prioritari.

Un cop signat aquest Acord Marc institucional, és publicarà al DOGC la convocatòria pel 2005 del Conveni adreçat als ajuntaments de més 20.000 habitants i als consells comarcals, convocatòria que s’inscriu en l’acord polític amb el món local.

1  

Imatges

6053.jpg

6053.jpg 228

1  

Fitxers adjunts

Atencio Primaria Acord Govern 2005 - 2008

Atencio Primaria Acord Govern 2005 - 2008
DOC | 109