Ports de la Generalitat ha adjudicat les obres que reformaran i ampliaran la llotja del port de Mataró a l’empresa Hermanos Soro, SL, per un import de 429.220 euros. Aquest projecte dotarà al sector pesquer d’unes instal•lacions modernes, equipades amb noves tecnologies, i de noves oficines per a la Confraria de Sant Pere, adaptant la infraestructura a les necessitats actuals. L’obra s’iniciarà durant aquest primer trimestre, amb un termini previst d’execució de vuit mesos.

Descripció de l’obra

El projecte consistirà amb la construcció d’un nou edifici al moll de Ribera, adossat a l’antiga llotja, ampliant la seva superfície. El conjunt edificat tindrà dues plantes i diferenciarà les zones per usos.

La planta baixa es distribuirà en una zona per a la recepció del peix i una zona per a compradors.

La sala de subhasta s’equiparà amb grades, una cinta transportadora i un sistema de venda automatitzat que millorarà la comercialització del peix.

A la primera planta s’hi construiran les oficines per a la Confraria i una sala de reunions.

El centre d’expedició de mol•luscs i els sanitaris, edificis annexos a la nau de venda de peix, quedaran incorporats a la nova infraestructura.

El projecte preveu urbanitzar l’entorn a les instal•lacions pesqueres, enjardinant la zona i construint una àrea d’aparcament per als usuaris, que serà senyalitzada.

1  

Imatges

Imatge aèria del port de Mataró

Imatge aèria del port de Mataró 362