Les obres obligaran a interrompre el servei del Metro del Baix Llobregat, entre el 16 de juliol i l’11 de setembre

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) interromprà el servei de la línia Llobregat-Anoia entre les estacions de Plaça Espanya i L’Hospitalet- Av. Carrilet, entre el dissabte 16 de juliol i el diumenge 11 de setembre, a causa de les obres de construcció del nova estació on es podrà fer intercanvi amb la Línia 9 de Metro. El nou intercanviador d’Amadeu Torner, a més de connectar FGC amb la L9, donarà servei de forma immediata a una bona part dels barris de Gornal i Santa Eulàlia de L’Hospitalet de Llobregat i donarà accés al recinte GranVia M2 de Fira Barcelona i al centre comercial annex.

Obres de construcció

Les obres de la nova estació d’Amadeu Torner, que són paral•leles a les del soterrament de la Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat, precisen de la demolició prèvia de l’estructura del túnel per on discorre la línia, així com de la construcció de murs/pantalla, andanes i lloses de tancament sobre la via en servei.

Pel que fa a les obres de la línia 9, que s’executaran per sota del túnel d’FGC, estan fortament condicionades a les condicions hidrostàtiques, per la qual cosa és necessària la construcció d’un massís de jet-grouting de parets de fins a 5 metres de gruix, que ja s’ha utilitzat en d’altres línies amb condicions similars com el metro de Nova York. Aquest sistema millora les condicions d’estabilitat de l’excavació i garanteix la resistència de les pressions de l’aigua.

Es tracta, doncs, d’operacions de gran complexitat que, per motius de seguretat, obliguen a interrompre el servei de viatgers en aquest tram.

Servei substitutori

Durant la interrupció del servei d’FGC entre les estacions Pl. Espanya i Hospitalet-Av. Carrilet, els clients disposaran d’un servei d’autobús substitutori que cobrirà la zona de recorregut del servei de trens. Les persones que vulguin cobrir aquest tram en la seva totalitat podran connectar amb la Línia 1 de Metro i amb la línia d’autobusos 79, que enllaça Pl. Espanya amb L’Hospitalet, mentre que qui vulgui cobrir el tram parcialment disposarà de més autobusos de TMB que tindran parada en cadascuna de les estacions d’FGC i una freqüència mínima equivalent a la del servei ferroviari.

Afectació als clients

El volum diari de viatgers de la línia Llobregat-Anoia d’FGC és de gairebé 70.000 clients, un 68% dels quals es veurà afectat per la interrupció del servei a causa de les obres. El fet que aquesta interrupció es realitzi durant els mesos d’estiu -període de menys mobilitat- farà que l’afectació disminueixi, tot i que es mantindrà en uns 24.000 viatgers afectats cada dia.

1  

Fitxers adjunts

Serveid'autobús  substitutori a la línia Llobregat-Anoia d'FGC

Serveid'autobús substitutori a la línia Llobregat-Anoia d'FGC
PDF | 2586