El proper dilluns, 22 de maig, s’obrirà al trànsit la variant provisional de Mont-ras, de tres quilòmetres, que s’ha habilitat per tal de facilitar el pas de vehicles durant les obres de desdoblament de la C-31. D’aquesta manera, quedarà tallat el trànsit per la C-31 al seu pas per Mont-ras fins que aquest tram estigui desdoblat, el juny de 2007.

Desdoblament de la C-31

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques va iniciar a finals del novembre passat les obres de desdoblament de la carretera C-31 entre Palamós i Palafrugell, en el marc de les actuacions que està duent a terme per tal de millorar els accessos de la Costa Brava i augmentar la capacitat de les seves principals vies de comunicació.

Els treballs en execució permetran dotar aquest tram de les característiques d’una autovia i, d’aquesta manera, proporcionar un nivell de servei més alt a la via i millorar la fluïdesa i seguretat del trànsit a la zona.

Les obres, que abasten un tram de 4,7 quilòmetres de longitud, suposaran una inversió de 42,7 MEUR i es preveu que finalitzin durant el primer semestre de 2008.

Actuació a Mont-ras

En aquest projecte destaca la intervenció que es portarà a terme al pas de la C-31 pel nucli urbà de Mont-ras. Es preveu rebaixar la rasant del tronc de la carretera en un tram d’uns 600 metres, amb l’objectiu que el desdoblament no representi un element divisor.

Al mateix temps, es construiran calçades laterals que aniran en voladís, per aconseguir una major connectivitat.

Per tal de facilitar el trànsit durant les obres de desdoblament en aquest tram urbà, s’ha construït una variant provisional de tres quilòmetres de longitud. Per aquesta variant es desviaran els vehicles a partir de dilluns i fins que durin els treballs en el tram urbà de Mont-ras, el juny de 2007.

El desviament s’inicia a l’entrada sud de Mont-ras per la C-31 i discorre per l’est del nucli urbà fins a enllaçar novament amb la C-31 actual, al terme de Palafrugell. La variant disposa de cinc rotondes que faciliten la connexió amb els diferents vials que travessa.

L’entrada en servei d’aquest desviament provisional permetrà l’inici d’aquests treballs de desdoblament a Mont-ras. El pas per l’actual carretera estarà limitat als veïns del municipi.

Altres afectacions al trànsit

D’altra banda, i mentre s’executin les obres de desdoblament de la C-31, es mantindran les restriccions actuals de trànsit en el tram entre l’enllaç nord de Palamós i l’inici de la variant provisional de Mont-ras.

Aquestes restriccions consisteixen en l’ocupació d’un carril de la calçada en funció de les necessitats de l’obra, de manera que es facilita el pas alternatiu dels vehicles per l’altre carril.

20 de maig de 2006

1  

Imatges

Variant provisional de Mont-ras

Variant provisional de Mont-ras 452