La Generalitat de Catalunya ha adjudicat, a través de l’empresa pública GISA, diverses obres de millora a la xarxa viària, el transport públic i els centres educatius. En total, les adjudicacions suposen una inversió a les comarques gironines que supera els 16,5 milions d’euros.

Pel que fa a les obres en centres educatius, s’han adjudicat els treballs d’ampliació al CEIP l’Entorn de Porqueres (Pla de l’Estany) i els de construcció de l’IES Fontajau de Girona i dels CEIP Carrilet de Palafrugell (Baix Empordà), Joana d’Empúries, de Castelló d’Empúries, i Girona Sud, de Girona. Aquestes obres suposaran una inversió de 16 MEUR.

D’altra banda, s’han adjudicat les obres de millora a la carretera GI-514, a Cornellà de Terri i d’adequació del camí de ronda des de la platja Es Codolar fins a Es Cars, a Tossa de Mar. L’empresa pública GISA també ha adjudicat les obres per situar un punt bus a Empuriabrava.

Finalment, cal recordar que la setmana passada es van adjudicar els treballs de desdoblament de la C-260 entre Vila-sacra i Castelló d’Empúries per un import de 8,2 MEUR.

Millora d’intersecció a la GI-514, a Cornellà de Terri

La Generalitat ha adjudicat les obres per a la millora de la fluïdesa del trànsit, la funcionalitat i la seguretat viària de la cruïlla en “T” existent entre la GI-514 i la GI-514z, a Cornellà de Terri. Aquest projecte té un pressupost de 210.000 euros.

Aquesta actuació consistirà en el canvi de prioritat a la intersecció i la construcció d’un tercer carril central d’espera i incorporació sobre la GI-514, juntament amb els corresponents carrils d’alentiment i acceleració des de i cap a la GI-514z.

Les obres inclouen la pavimentació al llarg de 170 metres per a l’ampliació de la plataforma i la implantació del tercer carril. La nova calçada estarà formada per tres carrils de 3,5 metres, amb els vorals entre els 0,3 i els 1,5 metres d’amplada. El projecte inclou la millora del drenatge i la senyalització. Està previst que les obres s’iniciïn abans de final d’any, amb un termini d’execució de 2 mesos.

Adequació d’un camí de ronda a Tossa de Mar

La Generalitat ha adjudicat els treballs d’adequació de dos trams, amb una longitud total d’uns 500 metres, del camí de ronda des de la platja Es Codolar fins Es Cars. Aquesta actuació inclou la pavimentació, amb quatre tipus de paviment, en funció de les característiques dels diferents trams de camí: de sauló en la major part; de formigó amb àrid raspallat en els trams urbans; de pedra aplacada sobre base de formigó i de fusta als miradors. Les obres tenen un pressupost de 150.000 euros.

El projecte inclou la creació de tres miradors, amb un tractament de conjunt a base d’estructures i elements senzills amb acabats de fusta i acer, tot donant un aspecte uniforme. S’ha previst la col·locació d’elements complementaris com bancs de fusta, papereres i una barana de protecció d’acer.

Aquests treballs s’emmarquen en un programa d’actuació en camins de ronda que ha posat en marxa el DPTOP fins al 2007, amb una inversió estimada de 4,5 MEUR. Aquest conjunt d’actuacions permetrà l’execució de 13 trams, amb una longitud total de 16,5 quilòmetres. Els camins de ronda, en la mesura que fan accessible la costa als vianants, revaloritzen el paisatge costaner i són un element dinamitzador del turisme de qualitat.

Instal·lació d’un punt bus a Empuriabrava

L’empresa pública GISA ha adjudicat els treballs d’implantació d’un punt bus a Empuriabrava. Aquesta actuació inclou la col·locació d’una marquesina per a acollir una parada d’autobusos amb la finalitat que l’usuari gaudeixi d’un espai còmode i resguardat en el seu temps d’espera. La marquesina tindrà uns 13 metres de llargada i 2,5 metres d’alçada i comptarà amb seients per a 12 persones.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 130