El Govern ha adjudicat, a través de l'empresa pública GISA, diverses obres de millora del transport públic, carreteres i centres educatius per un import total de 144,3 MEUR. D'entre aquestes, cal remarcar les obres del projecte modificat de l'ampliació de l'L-5 del metro entre Horta i Vall d'Hebron, per un valor de 111,6 MEUR. Aquest projecte comptarà a més amb un Pla d'auscultació i control d'obres així com per inspeccions prèvies als edificis, que també s'ha adjudicat avui per 4 MEUR. Pel que fa a la xarxa viària s'invertiran 6,4 MEUR en millores de carreteres i en la redacció de projectes constructius. D'altra banda, s'han aprovat obres destinades a la construcció i millora de centres educatius d'arreu del territori per valor de 15,5 MEUR. Així mateix, es realitzarà l'adequació d'un centre residencial per a la infància i l'adolescència, que suposarà una inversió de 6,8 MEUR.

El Consell d’Administració de GISA ha adjudicat el projecte constructiu modificat d’infraestructures, superestructures i electrificació de l’L5 en el tram comprès entre Horta i Vall d’Hebron. El document aprovat preveu la realització d’una nova cua de maniobres a les cotxeres de Sant Genís, així com un reforçament general del sistema constructiu en tota l’obra. Aquesta actuació suposarà una inversió de 115,6 MEUR.

El Govern també ha assignat diverses actuacions en carreteres d’arreu del territori, entre les que destaquen la millora del nus de la carretera C-55, en l’accés central al municipi de Callús, per un import d’1,8 MEUR, el condicionament de diferents trams de la B-431 al seu pas per Avinyó, per un valor d’1,5 MEUR i l’eixamplament de la carretera LV-7023 en el tram de Castelldans, amb una inversió d’1,2 MEUR. Així, també s’ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per a la millora general de C-31 en el tram Verges-Torroella de Fluvià per un import d’1,1 MEUR. En matèria d’educació, s’ha adjudicat el projecte per construir el nou CEIP Llebeig de Vilobí del Penedès (2,9 MEUR).

A més, també destaquen les reformes i ampliacions de diversos centres educatius com l’IES Can Vilumara, de l’Hospitalet de Llobregat (4,7 MEUR), el CEIP Doctor Alberic i Casas de Reus (2,8 MEUR), el CEIP Agustí Bartra de Terrassa (2,9 MEUR), així com la reforma de l’IES Pere Alsius i Torrent de Banyoles (2,1 MEUR). En matèria de Benestar Social s’ha adjudicat l’adequació del centre d’infància i adolescència Mare de Déu de la Misericòrdia de Girona (6,8 MEUR).

(En el document adjunt, es detallen les actuacions de PTOP)

1  

Fitxers adjunts

Consell GISA

Consell GISA
PDF | 697