El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, l'alcaldessa de Sallent, Mirella Cortés, i el director general de Coperfil, Joan Miquel Joaquim han visitat avui les obres del nou centre logístic LOGIS Bages. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques impulsa aquest projecte, situat al Polígon "Els Plans de la Sala", al municipi de Sallent. Aquest nou centre, que ja està en construcció, comportarà una inversió de 25 MEUR, permetrà la creació de prop de 300 nous llocs de treball directes i garantirà la continuïtat de l'activitat logística durant 50 anys. Es preveu que LOGIS Bages estigui en servei el primer semestre de l'any vinent. COPERFIL Inmobiliaria serà la companyia encarregada de l'explotació i gestió d'aquest nou centre logístic.

LOGIS Bages, ubicada estratègicament en la confluència de l’eix Transversal (C-25) i l’eix del Llobregat (C-16), serà un centre de distribució de mercaderies on també s’hi podran realitzar activitats amb un important valor afegit, vinculades amb la logística i la distribució. Aquest nou centre logístic ocuparà una superfície total de 87.298 m2 i la nau, 53.620 m2. Es preveu que les obres d’aquest projecte, que ja estan en marxa, concloguin el primer semestre del 2007.

Aquest nou centre, que es desenvolupa amb una especial atenció envers la sostenibilitat de l’entorn, comptarà amb les instal·lacions més modernes i avançades en el sector logístic. La resta del polígon “Els Plans de la Sala”, que té una superfície total de 836.265 m2 ja urbanitzats i disponibles, és comercialitzada per l’Institut Català del Sòl per a la instal·lació d’activitats industrials de tot tipus.

Iniciativa público-privada

LOGIS Bages és especialment innovador en la fórmula dissenyada per al seu desenvolupament, ja que suposa la primera operació de col·laboració público-privada engegada per CIMALSA, en el marc del seu Pla estratègic 2005-2008. Aquesta operació també ha comptat amb la col·laboració de l’Incasol. En el procés d’aquest centre logístic, CIMALSA aporta el sòl i COPERFIL Inmobiliaria desenvoluparà i explotarà les instal·lacions sota les directrius i el model de gestió de CIMALSA en règim de dret de superfície. El parc serà ocupat per empreses logístiques de primer nivell seleccionades per COPERFIL Inmobiliaria.

COPERFIL Inmobiliaria uneix l’experiència i el coneixement que té dels mercats en els que treballa i la seva capacitat com a immobiliària i constructora per tal de satisfer necessitats empresarials, industrials i residencials no cobertes. Aquesta companyia parteix del desenvolupament d’una estratègia entorn de tres eixos: la gestió de sòl, la promoció (pròpia i participada) i la gestió patrimonial. Treballa en la definició del concepte de projectes immobiliaris i del seu pla estratègic de desenvolupament, així com en la posterior identificació i selecció del sòl més adequat per al desenvolupament de cadascun dels conceptes immobiliaris definits.

COPERFIL Inmobiliaria forma part del Grup COPERFIL. Aquest grup ha aconseguit en el primer semestre d’aquest any 2006 uns ingressos totals de 150 MEUR, xifra que suposa un increment del 40% respecte del primer semestre de l’exercici anterior.

1  

Imatges

LOGIS Bages

LOGIS Bages 25