Apartir de demà dimarts, 10 de gener i durant un any i mig, els carrers de Balmes i de Rosselló tindran noves afectacions de trànsit a causa de l’inici de les obres d’ampliació del vestíbul de l’estació de Provença d’FGC. Amb aquesta actuació es preveu millorar les condicions de mobilitat dels més d’11.000 viatgers que utilitzen cada dia aquestes instal·lacions en hora punta. L’obra suposa una inversió de 10,3 MEUR i es preveu que finalitzi el segon semestre del 2007.

Des d’aquest estiu s’està treballant en el desviament de serveis afectats necessari per aquesta actuació que ja han ocasionat algunes restriccions de trànsit en aquests carrers.

Ara, l’inici d’obres fa necessàries noves afectacions que fins el mes de març seran les següents:

Afectacions al carrer de Balmes

A l’alçada del carrer Rosselló, un carril lateral (costat Besòs) serà ocupat parcialment per les obres que es duran a terme en el xamfrà.

Afectacions al carrer Rosselló

Entre els carrers d’Enric Granados i de Balmes, es tallaran parcialment dos carrils (costat mar). Entre el carrer de Balmes i Rambla de Catalunya, quedarà fora de servei un carril lateral (costat mar), que en la seva part final s’habilitarà com a zona d’aparcament.

En les següents fases aquestes restriccions tindran diverses modificacions segons les necessitats de l’obra. Així, es preveu a partir del mes de març i durant i un any mig, tallar algun carril del carrer Balmes, amb diferents afectacions.

Ampliació del vestíbul

El vestíbul de l’estació dels FGC de Provença, costat Rosselló, suporta una forta afluència d’usuaris a causa de l’intercanvi de viatgers amb les línies L3 i L5 del metro. Això provoca una pèrdua de qualitat del servei per saturació.

Actualment, l’afluència de viatgers a l’andana ascendent (direcció Sarrià) a l’estació en hora punta (de 7 a 10 hores del matí) és d’11.500 persones. D’altra banda, el volum anual de viatges en aquesta estació és de 8.218.488, la qual cosa la situa com la segona estació més important, quant a volum, de la línia Barcelona-Vallès.

Amb aquesta actuació, la superfície del vestíbul passarà de 390 a 1.080 metres quadrats La superfície útil total del vestíbul (abans i després de barreres tarifàries) serà de 1.335 m2 repartits en dos nivells, això representa un increment de 835 m2 entre els dos nivells. Aquesta ampliació permetrà reduir l’acumulació de viatgers a la pròpia andana i suposarà una major qualitat en el servei.

 Adaptació a persones amb mobilitat reduïda (PMR)

 L’actuació es completarà amb l’adaptació d’aquesta estació a persones amb mobilitat reduïda. S’instal·larà un ascensor del carrer al vestíbul, ubicat al xamfrà costat muntanya de la cruïlla entre Balmes i Rosselló, i dos més que permetran l’accés a andanes.

Així mateix, se suprimiran les barreres arquitectòniques en la correspondència amb l’L5 i s’ incorporaran escales mecàniques de sortida i d’entrada.

9 de gener de 2005

1  

Imatges

Restriccions de circulació

Restriccions de circulació 48