El Departament de Política Territorial i Obres Públiques a través de la Secretària de Planificació Territorial ha rebut 79 suggeriments al Pla Territorial de l’Alt Pirineu i Aran. D’aquesta manera s’ha iniciat ja el procés d’estudi d’aquests suggeriments rebuts en el període de consulta pública de l’Avantprojecte del Pla. Un cop finalitzada aquesta avaluació es preveu que el Pla pugui ser aprovat inicialment i surti a informació pública abans de finals d’any.

La consulta pública és un procés de participació anterior a l’inici de la tramitació del Pla i té com a objectiu recollir les opinions de tots els sectors concernits (ajuntaments, consells comarcals , cambres de comerç, entitats, associacions i particulars) en relació al contingut del Pla.

En el període de consulta, iniciat el passat 23 d’abril i finalitzat el 23 d’agost, s’han rebut un total de 79 suggeriments. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques valora molt positivament l’aportació global festes per aquestes institucions, entitats i particulars (en relació annexa).

El seu conjunt és de caire molt divers, des dels que fan referència a temes molt locals fins als que es refereixen a l’orientació general del Pla. Des dels que voldrien una major protecció fins a aquells preocupats sobretot en facilitar el desenvolupament urbanístic.

Ara, i abans d’iniciar el tràmit de l’aprovació inicial la Secretaria de Planificació Territorial mantindrà un diàleg amb els compareixents per tal d’avaluar de forma conjunta les aportacions i incorporacions que es poden fer. Es preveu que el Pla s’aprovi inicialment a finals d’any i surti a informació pública a continuació,  tot començant així el tràmit formal, del qual el període de consulta i participació ha estat només la fase prèvia.

1  

Fitxers adjunts

Annex suggeriments

Annex suggeriments
PDF | 38