El conseller de Política Territorial i Obres Públiques i portaveu del Govern, Joaquim Nadal, ha visitat avui la CIM el Camp, coincidint amb la finalització de les obres d’urbanització del sector oest. Aquesta plataforma logística comptarà, una vegada executada en la seva totalitat, amb 87 hectàrees de superfície, amb la qual cosa esdevindrà la segona més gran de Catalunya. CIMALSA preveu invertir 46 MEUR en aquesta promoció i ja s’ha comercialitzat el 60% de la seva superfície logística.
El polígon està estratègicament situat entre els termes municipals de Reus, Tarragona i l’entitat municipal de la Canonja, en la segona aglomeració metropolitana de Catalunya. Aquesta CIM té uns accessos immillorables, just a la sortida de l’AP-7, amb accessos directes a la T-11 de Tarragona a Reus i l’A-7, a 3 km de l’aeroport de Reus i a 5 km del port de Tarragona. Aquesta ubicació fa possible que els vehicles pesants puguin accedir directament a vies d’alta capacitat. La CIM el Camp s’està desenvolupant en dues fases. La primera, el sector oest, és la que ja s’ha urbanitzat i ocupa 42 hectàrees al terme municipal de Reus. La segona fase, el sector est, tindrà 45 hectàrees al terme de Tarragona i actualment s’està redactant el planejament. En conjunt, les 87 hectàrees amb què comptarà la CIM el Camp convertiran aquesta plataforma logística en la segona més gran de Catalunya, després de la ZAL de Barcelona.

 Un recinte logístic amb activitats terciàries

La CIM el Camp comptarà amb dues àrees diferenciades, el recinte logístic i el parc d’activitats terciàries. Pel que fa a la primera, comptarà amb 193.281 metres quadrats per a parcel·les logístiques i 14.538 metres quadrats més que acolliran una àrea de control i serveis. D’aquesta manera, les empreses trobaran al recinte logístic serveis per als vehicles, com ara tallers, així com despatxos i oficines bancàries. Els treballadors d’aquestes companyies comptaran amb serveis com ara els de restaurant, mutualitat o botigues de conveniència. Pel que fa al parc terciari, serà una zona de serveis complementaris a la CIM, amb prestacions com serveis d’hosteleria, restauració, oficines o comerç. El parc estarà situat a banda i banda de la T-11, amb una superfície total de 63.955 metres quadrats i un potencial de sostre màxim de 106.000 metres quadrats. Igualment, es reservaran 26.000 metres quadrats per a equipaments públics. El parc d’activitats terciàries esdevindrà un autèntic centre direccional del Camp de Tarragona amb una de les ofertes per a oficines, hotels, comerç i serveis més importants d’aquesta zona i en una ubicació central entre Reus i Tarragona, amb accés directe a les principals vies de comunicació.

Un total de 3.500 nous llocs de treball

CIMALSA porta invertits fins ara un total de 37,1 MEUR en el sector oest de la CIM. Per a desenvolupar totalment aquest sector es preveuen encara un seguit d’inversions en els apartats següents: Construcció d’una nau modular que acollirà diferents empreses, amb un pressupost estimat de 5 MEUR Edifici de control del recinte logístic, amb una inversió prevista de 450.000 euros Jardineria, amb un pressupost previst de 800.000 euros Instal·lació dels sistemes avançats de vigilància i control, 725.000 euros Pel que fa a l’impacte econòmic que tindrà aquesta primera fase al territori, un estudi de l’Institut d’Estudis Metropolitans i Regionals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el va xifrar en 149 MEUR, a més de generar 3.500 nous llocs de treball.

Més de la meitat de la superfície contractada

Paral·lelament a les obres d’urbanització del sector oest, CIMALSA ha iniciat ja la comercialització dels espais i té signats contractes per ocupar el 60% de l’espai disponible a l’àrea logística amb l’empresa de missatgeria SEUR, amb el distribuïdor de supermercats Fragadis, l’empresa d’autocars Plana i amb altres empreses que s’hi instal·laran, entre les quals un centre logístic per a recanvis d’automòbil i un de material d’hosteleria. Es preveu que en les properes setmanes es tanquin altres operacions que permetran assegurar la comercialització de més del 75% de la superfície.