El DPTOP inicia la informació pública de l'estudi informatiu i l'estudi d'impacte ambiental de la variant d'Arbeca

query_builder   23 juny 2006 12:45

event_note Nota de premsa

El DPTOP inicia la informació pública de l'estudi informatiu i l'estudi d'impacte ambiental de la variant d'Arbeca

El Departament de Política Territorial i Obres Publiques ha iniciat el procés d'informació pública de l'estudi informatiu i de l'estudi d'impacte ambiental de la variant d'Arbeca. Aquest projecte consisteix en la construcció d'un nou vial que permetrà evitar el pas de la carretera C-233 pel nucli d'aquesta població. L'actuació suposarà una inversió estimada de 5,6 MEUR.


La carretera C-233, que forma part de l’anomenat eix de les Garrigues, travessa actualment el nucli d’Arbeca. Per aquest motiu, el DPTOP ha previst la construcció d’una variant que eviti el pas de vehicles pel seu nucli urbà i millori la seguretat i la fluïdesa de trànsit. Aquesta mesura s’emmarcarà dins del conjunt d’actuacions que el DPTOP estar impulsant a l’eix de les Garrigues.

Avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat l’anunci d’inici del procés d’informació pública de l’estudi informatiu i l’estudi d’impacte ambiental de la nova variant d’Arbeca, per tal que les administracions, particulars i entitats, facin les al·legacions que considerin adient.

Descripció del projecte

A l’estudi s’han avaluat dos corredors, un al nord-est i l’altre al sud-est. D’aquests dos corredors el nord-est ha estat considerat el més adient ja que permet una millor comunicació amb les diferents carreteres que accedeixen a Arbeca i evita l’impacte de les excavacions sobre l’orografia més complexa del corredor sud-est. Així mateix, aquest corredor té el recorregut més curt.

Aquest nou corredor escollit discorrerà paral·lelament respecte al Canal d’Urgell, per tal de permetre la formació d’una zona industrial entre la variant i el Canal. La longitud total de la variant serà de 3,9 km. La secció de la nova carretera serà de 9 metres i estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1 metre.

D’altra banda, s’han previst que els encreuaments es resoldran mitjançant quatre rotondes:

  • Rotonda inicial amb la C-233 cap a les Borges Blanques
  • Rotonda amb el camí de Puiggròs
  • Rotonda amb la C-233 cap a Vilanova de Bellpuig
  • Rotonda final amb la carretera L-201, cap a Belianes

Aquest nou projecte inclou construcció de diferents ponts, de reduïdes dimensions, per tal de creuar la xarxa de sèquies i el mateix Canal d’Urgell.

Altres actuacions a l’eix de les Garrigues

A banda d’aquesta variant, el DPTOP ha impulsat una sèrie d’actuacions dins del mateix eix de les Garrigues. Actualment, les obres de la variant de les Borges Blanques estan en la fase d’inici i es preveu que s’acabin l’estiu de l’any 2007, amb un pressupost de 3,8 MEUR.

També s’ha previst licitar abans de final d’any el condicionament de l’eix de les Garrigues en el tram que va des de l’Albagés a Castelldans, amb una inversió prevista de 5,8 MEUR.

23 de juny de 2006

1  

Imatges

Variant d'Arbeca

Variant d'Arbeca 405

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined