El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, i la regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Lleida, Marta Camps, s'han reunit aquest matí i han acordat accelerar la tramitació del perllongament cap a l'est de la variant sud de Lleida, per tal que les obres es puguin licitar el juliol de 2007 i començar abans de finals del mateix any. Aquesta connexió tindrà les característiques d'autovia i suposarà una inversió d'uns 41 MEUR.

Anella viària d'alta capacitat

 Per tal de millorar la funcionalitat de la variant sud de Lleida, conclosa l’any 2003, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat el seu perllongament per connectar-la amb l’A-2 i tancar una anella viària d’alta capacitat al voltant de Lleida. Aquest esquema està recollit al Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya. El juny passat, el DPTOP va iniciar el procés d’informació pública de l’estudi informatiu i d’impacte ambiental d’aquesta actuació.

Connexió est

Avui, representants del DPTOP i de l’Ajuntament de Lleida han acordat accelerar els tràmits de la connexió cap a l’est de la variant i encarregar ja la redacció del projecte constructiu. Així, es preveu que els estudis s’aprovin definitivament el primer trimestre de 2007 i les obres es puguin licitar el juliol, amb l’objectiu que comencin abans de finals del mateix any. Aquesta actuació permetrà connectar el nus de l’autopista AP-2 amb l’autovia A-2 a Alcoletge mitjançant una via desdoblada i suposarà una inversió d’uns 41 MEUR.

Connexió oest

 Pel que fa a la connexió oest de la variant, la Generalitat i l’Ajuntament de Lleida han acordat l’elaboració d’un nou estudi d’alternatives a partir de l’acord pres en el ple municipal del 28 de juliol passat per tal que el traçat s’allunyi de l’Horta de Lleida. Aquest estudi es durà a terme en paral·lel a la tramitació i realització de la connexió est, de tal manera que el nou plantejament no freni el desenvolupament del projecte.

1  

Imatges

mapa

mapa 782