La Generalitat ha sortejat aquest matí a Arenys de Mar (Maresme) els 68 habitatges de lloguer de la promoció Pla dels Frares, que han estat construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i seran administrats per l’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambienti i Habitatge. D’aquests pisos, 26 són per a joves. Per accedir a aquests habitatges, s’han admès 42 sol·licituds. Per a la resta de la promoció, 42 pisos, han estat admeses 76 sol·licituds.

Dels habitatges, 12 disposen de tres dormitoris, 30 en tenen dos i 26, un. Fan una superfície útil de 36 a 76 m2. Tres dels habitatges estan adaptats per a persones amb discapacitat, set estan reservats per cobrir necessitats socials de l’Ajuntament i tres del Departament de Benestar i Família. La promoció inclou 82 places d’aparcament, (68 vinculades als habitatges), 26 trasters vinculats i dos locals comercials.

La promoció d’Arenys està situada en una finca d’uns 3.350 m2, situada a dalt d’un turó, que va ser cedida per la comunitat dels framenors caputxins de Catalunya.  

L’edifici ha estat projectat per l’arquitecte Antoni Moragas, té forma de L, amb un espai interior lliure i verd, i aplica criteris de sostenibilitat, ja que les sales i els dormitoris de tots els pisos són exteriors i cap d’aquests espais està orientat al nord, mentre que les cuines, els safareigs i els banys donen als patis interiors, també amb llum natural.

L’obra que ha fet l’Incasòl inclou la construcció d’un vial a l’extrem oest del solar i el tancament de la finca dels frares caputxins, així com la construcció d’una petita capella per a la congregació.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa amb fotografia

Comunicat de premsa amb fotografia
PDF | 69