El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha establert un contracte amb l’empresa Meroil pel qual els vehicles del Departament podran fer combustible en les estacions de servei que distribueixen biodièsel a Catalunya.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, ha assistit aquest matí a la presentació del biodièsel Meroil. Aquest carburant és el primer que es produeix a Espanya a partir d’olis vegetals no residuals i compleix els paràmetres de qualitat exigits per la normativa europea EN 14214 i  EN 590.

L’empresa Meroil produeix aquest carburant a partir d’olis vegetals de primera utilització i es pot utilitzar a qualsevol vehicle dièsel sense necessitat de modificar-ne el motor. El preu de venda d’aquest nou producte serà el mateix que els dels gasoils convencionals i a Catalunya es distribuirà a les estacions de servei Meroil.

El carburant es produeix a partir d’olis de soja, colze, gira-sol i palma que es barregen amb gasoil. Entre els avantatges ambientals que implica la utilització del biodièsel, hi ha la reducció de les emissions contaminats (òxids de sofre, monòxid de carboni, hidrocarburs i partícules en suspensió). També suposa una reducció del 90% en les emissions de CO2 considerant el cicle complet del producte perquè l’oli utilitzat sorgeix  de les plantes que ja han depurat C02 a través del procés de fotosíntesi.

A més de Meroil, les empreses que distribueixen biodièsel a Catalunya són Petromiralles, Petrocat , Epenergy i Viaoil.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge dóna suport a totes aquelles iniciatives   que fomenten la utilització d’energies renovables i que contribueixen a un  desenvolupament  més sostenible.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 138