La Secció Territorial de Recursos Forestals de Tarragona del Departament de Medi Ambient i Habitatge ha finalitzat les obres de construcció d’un punt de reserva d’aigua per a la lluita contra els incendis forestals al coll de Manxa, al terme municipal de Cabacés (el Priorat).

Aquesta obra forma part d’un projecte global de treballs i dotació d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals iniciat l’any 2003 i anomenat Perímetre de protecció prioritària a la serra de Montsant. L’objectiu del projecte és evitar que un gran incendi forestal pugui afectar la totalitat de la massa forestal de gran valor ecològic del Parc Natural de la Serra de Montsant.

El punt d’aigua que s’ha construït té una capacitat de 226 metres cúbics, és de formigó armat i s’ha folrat amb pedra de la zona per tal de minimitzar l’efecte visual de l’obra. El dipòsit respecte als criteris marcats pels bombers de la Generalitat és plenament operatiu perquè l’utilitzin els helicòpters bombarders en cas d’un incendi forestal.

Els principals treballs que s’estan executant a la zona són, a més de la construcció de punts d’aigua, la millora de la xarxa viària forestal, la creació de franges de baixa densitat de vegetació associades a carreteres, pistes i camins forestals i els tractaments silvícoles de millora de la massa forestal i de reducció de la càrrega de combustible.

1  

Imatges

Fotografia de la bassa

Fotografia de la bassa 210