El conseller del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, s’ha reunit aquesta tarda amb representants del sindicat agrari Unió de Pagesos en la que s’ha acordat constituir una comissió de treball conjunt en l’aplicació de la xarxa Natura 2000. En especial, aquest grup, constituït amb tècnics de la Direcció General del Medi Natural i d’Unió de Pagesos, treballarà en el desenvolupament dels plans de gestió de les àrees que conformen la xarxa Natura 2000 a Catalunya en zones agrícoles i ramaderes.

Amb aquesta comissió el conseller Milà ha destacat que Unió de Pagesos “... tindrà un àmbit de participació específic com a organització pagesa representativa en l’estudi de cada una de les zones proposades, del tipus de gestió que s’ha de fer i de la delimitació especifica que s’hagi de fer...”

El conseller Milà els ha informat que, en virtut de l’acord parlamentari amb les forces que conformen el Govern de la Generalitat de Catalunya, el període d’informació pública de la xarxa Natura 2000 s’ampliarà dos mesos més fins el pròxim 30 de juny de 2005. Així mateix, el conseller Milà els ha concretat que “... a banda de les reunions que s’estan realitzant per part de la Direcció General del Medi Natural amb les comunitats, els territoris i agents locals sobre el terreny, amb aquesta ampliació del termini es puguin fer estudis més detallats en els quals la Unió de Pagesos hi podrà fer les seves aportacions específiques...”

1  

Imatges

Fotografia de la reunió

Fotografia de la reunió 147