Durant dos dies se celebra al Pirineu d’Osca el seminari del Projecte Revitasud-Interreg, que gestiona barris amb habitatges socials

L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, participa des de demà i fins dijous al Seminari Transfronterer Revitasud, que té lloc a les poblacions de Ligüerre de Cinca i Morillo de Tous (Pirineu d’Osca) sota el títol “Estudis i elaboració de propostes pilot de revitalització urbana a barris residencials transfronterers (1945-1960)”. En aquest seminari, Adigsa presentarà en un taller l’aplicació de criteris ambientals com ara l’aprofitament de tecnologies solars i els resultats obtinguts del comportament tèrmic en projectes pilot als barris de la Trinitat de Barcelona i Pomar de Badalona, i el municipi de Badia del Vallès.

Les jornades serviran per intercanviar experiències en zones urbanes amb habitatges socials entre les ciutats que formen part del Projecte –Vitòria, Saragossa i Tolosa de Llenguadoc- i vuit ciutats transfrontereres convidades: Sant Sebastià, Pamplona, Osca, Lleida, Girona, Baiona, Tarba i Carcassona. Durant dos dies, urbanistes, arquitectes, sociòlegs i treballadors socials debatran i donaran a conèixer les diferents experiències a barris que viuen dinàmiques socials similars.

Les actuacions d’Adigsa en el Projecte Revitasud-Interreg consisteixen a eliminar barreres arquitectòniques, crear indicadors ambientals en projectes de rehabilitació i, entre d’altres, millorar la gestió de residus en les obres. Aquests elements s’han tingut en compte a Pomar, on s’han rehabilitat les cobertes dels edificis amb plaques fotovoltàiques i solars tèrmiques, i a Badia del Vallès, on s’ha fet un disseny innovador a les galeries de serveis. El Projecte Revitasud es va aprovar el juny de 2003 i finalitzarà el juny de 2006.

(S’adjunta el programa del seminari.)

1  

Fitxers adjunts

Tríptic del programa

Tríptic del programa
PDF | 140