Avui, 16 de novembre, a les 15.30 hores, la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Clèries, acompanyada del director de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, Josep Arimany, ha fet la presentació de les VIII Jornades Catalanes d’Actualització en Medicina Forense i el IV Simposi sobre aspectes medicopràctics en la valoració del dany corporal, organitzades pel Departament de Justícia, a través de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, i amb la col•laboració científica de l’Associació Catalana de Metges Forenses. Aquestes Jornades se celebraran durant els dies 16, 17 i 18 de novembre al Centre d’Estudis Jurídics.

Les Jornades, que tenen caràcter bianual, estan centrades en el tema monogràfic Equips DVI (identificació de víctimes en desastres). En aquest sentit, durant l’any passat, l’Institut de Medicina Legal de Catalunya va participar en les tasques d’identificació de víctimes a Madrid i a Tailàndia, col•laborant amb diversos equips mèdics internacionals.

Aquestes Jornades tracten sobre diversos temes d’interès actual com la violència contra les dones, el mobbing i l’alcohol i els estupefaents en la seguretat del trànsit. En el monogràfic DVI, que tindrà lloc divendres, intervindran com a ponents destacats experts internacionals com Robert A. Jensen, president i Chief Executive Officer. Kenyon Internacional emergency Services, Inc. Houston; Dr. Beat Peter Winiger. DVI Commander. Suïssa; Dr. Povl Nielsen, DVI Commander. Dinamarca, i la Dra. Claudia Garrido de la Unitat de Desapareguts. Ministeri de Justícia de Xile, entre altres professionals d’Espanya, Portugal, Suïssa, Dinamarca, Xile i Estats Units.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 499