El conseller de Justícia inaugura els jutjats de violència sobre la dona

query_builder   29 juny 2005 16:00

event_note Nota de premsa

El conseller de Justícia inaugura els jutjats de violència sobre la dona

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha inaugurat els jutjats de violència sobre la dona, que han entrat en funcionament avui dimecres 29 de juny de 2005. Els dos jutjats especialitzats en violència domèstica estan ubicats al C/Veneçuela 74-76, de Barcelona.

A l’acte d’inauguració han assistit: l’alcalde de Barcelona, Joan Clos; el secretari d’Estat de Justícia, José L. López Guerra; el delegat del Govern, Joan Rangel; la consellera d’Interior, Montserrat Tura, la consellera de Benestar i Família, Anna Simó; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia, M. Eugènia Alegret; el fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José M. Mena;  la presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica, Montserrat Comas; el degà del Col·legi d’Advocats, Jaume-Alonso Cuevillas; la  presidenta del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya, Ana Moleres i la síndica de Greuges de l’Ajuntament de Barcelona, Pilar Malla. Tots els assistents han recorregut les diferents dependències de l’edifici.

Pressupost i característiques

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha destinat un pressupost d’ 1.090.000,00 EUR a l’adjudicació de l’ obra més 61.000 EUR a la redacció del projecte.

Els jutjats de violència sobre la dona ocupen un total de 2.400 m2 de superfície (distribuïts en planta baixa, primera planta i quarta planta). La segona planta, amb una superfície de 1.000 m2, que no està encara ocupada, queda en reserva en previsió d’un futur creixement. El Departament de Justícia ocupa aquestes quatre plantes en règim d’arrendament.

A la planta baixa de l’edifici se situen els serveis centrals que acullen:

-Sala de testimonis protegits

-Sala de reconeixement

-Sala de vistes

-Sala de declaracions

-Servei d’Orientació Jurídica

-Cos de guàrdia

-Cel·les

-Despatx policia judicial

-Equip d’assessorament tècnic

A la primera planta hi ha:

-Registre

-Despatx d’advocats

-Despatx de procuradors

-Jutjats núm. 1 i 2

-Despatx jutges

-Despatx secretaris

-Oficina judicial

A la quarta planta de l’edifici queden ubicades:

-Fiscalia

-Oficines 

Competències dels jutjats de violència sobre la dona

Els jutjats de violència sobre la dona tenen competència per conèixer de la instrucció de les causes per determinats delictes i faltes, sempre que hagin estat comesos per l’autor contra la seva esposa o ex-esposa o dona amb qui estigui o hagi estat lligat per anàloga relació d’afectivitat, fins i tot sense convivència, així com de les causes civils que tinguin relació, de manera que uns i altres, en la primera instància, siguin objecte de tractament processal davant del mateix òrgan.

La resta de partits judicials de Catalunya assumiran amb caràcter exclusiu els assumptes de violència sobre la dona amb un jutjat a cada partit judicial compatibilitzant-los amb la resta de matèries corresponents a les juridiccions penal, o civil i penal, depenent de si és un jutjat d’instrucció o un jutjat de primera instància i instrucció.

1  

Fitxers adjunts

Foto de l'acte inaugural

Foto de l'acte inaugural
BMP | 3600

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined